publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cannelloni cu carne si cascaval
Penstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce carnea isi schimba culoarea. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 20...
Cozonac floare umplut cu finetti
Am pus toate ingredientele pentru aluat la robot si le-am lasat la framantat 15-20 de minute. Am pus apoi aluatul la crescut intr-un bol curat, intr-un loc cald si acoperit cu un prosop. A crescut timp de o ora. L-am impartit apoi in 4 bile. Pe o hartie de copt am intins prima foaie, cu ajutorul...
Cum faci cozonaci- reteta video
Amestecam in vasul de robot laptele cu untul topit, ouale si esenta de rom, apoi adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala, faina si drojdia uscata. Lasam la framantat 15 minute, la viteza mica. Rasturnam apoi aluatul intr-un bol mare, il acoperim cu u prosop curat si lasam aluatul sa...
Carnati de casa- reteta video
Carnea tocata se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, condimentele dupa gust si apa. Se framanta bine carnea cu mana. Rulam cu grija membrana de carnati pe palnia masinii de tocat si umplem cu grija carnatii. Din loc in loc se intorc cu grija, formand carnatii de marimea dorita. Se leaga la...
Sarmale- reteta video
Ceapa tocata marunt se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul spalat in apa rece, sare, piper si cimbru uscat. Frunzele de varza se spala cu apa rece si se curata de cotoare. Se umplu apoi cu carne si se ruleaza sarmalutele. In vasul care va merge la cuptor se pune un strat de varza murata...
Aperitiv bulete cu cascaval
Se rade cascavalul si se amesteca cu piureul de cartofi, oul, pesmetul, sare si piper. Se omogenizeaza bine ingredientele. Cu mana uda se formeaza buletele si se asaza pe o folie de plastic. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, de preferat sa se prajeasca in baie de ulei. Cand s-a incins, se...
Gustare rapida pentru copii
Senvisul este super simplu, de fapt si l-a facut copilul singur :) Eu doar l-am asistat! Cumparasem dimineata niste croissante calde, le-am taiat pe jumatate, le-am umplut cu gem de macese facut in casa si am pus deasupra cateva bucatele de branzica miez de lapte Delaco. Absolut delicios a...
Gem de macese
Se spala bine de tot macesele in apa rece, in mai multe ape si se lasa apoi sa stea 15 minute in apa rece. Se taie apoi coditele si capatul negru, cel mai usor este cu o foarfeca. Se pun macesele intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa rece, inca doua degete peste macese si se lasa la fiert...
Cheesecake cu jeleu de gutui
Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga batonul de scortisoara si se pune amestecul intr-o craticioara, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand si...
Mancare de praz cu masline si carne de curcan
Se pune uleiul intr-o cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga carnea de curcan taiata cuburi si se lasa putin sa se schimbe culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Se amesteca usor si se pune sare si piper dupa gust. Se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga o cana de apa...
Ciorba de perisoare- reteta video
Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga legumele. Se pregateste carnea pentru perisoare. Se taie ceapa cuburi mici si se pune peste carnea...
Croque Monsieur
Am uns feliile cu unt si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, cu partea unsa in jos. Am uns partea de sus cu smantana, am asezat apoi felii de sunca si am presarat cascaval ras. Am uns alte felii de paine cu unt si le-am asezat peste cele din tava, formand astfel senvisul. Deasupra le-am uns...
Pizzette pe felii de dovlecei
Dovlecelul se feliaza subtire, pe lung si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se unge cu sos de rosii in care se pune putina sare si piper si oregano uscat. Se asaza deasupra felii de ciuperci, bacon si cubulete de ardei gras, apoi se presara mozzarella. Se pune tava in cuptorul incalzit la...
Reteta rapida si gustoasa de pizza pe felii de paine
Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pizza pe felii de paine Am tapetat cu hartie de copt o tava dreptunghiulara in care au incaput 6 felii de paine toast. Am batut bine ouale si le-am amestecat cu laptele. Am scufundat pe rand feliile de paine in amestecaul de lapte si oua, pana...
Ulei de masline aromatizat
Am pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu cutitul, cat sa plesneasca putin, cu tot cu coaja. Am pus si o lingurita de boabe de piper colorat. In...
Coaste de porc dulci-picante
Nu am dat cantitati exacte, fiecare condimenteaza dupa gust. Eu am avut trei bucati de scaricica de porc. Am pus pe ambele parti putin ulei de masline aromatizat cu cimbru , apoi sare, piper, cimbru, boia si usturoi granulat. In loc de usturoi granulat puteti adauga usturoi proaspat dat pe...
Cum se face ciocolata de casa- reteta video
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca si siropul sa se lege putin, adaugam untul taiat cubulete si amestecam usor pana se topeste. Luam craticioara de pe foc. Intr-un bol amestecam laptele praf cu cacao, pana se omogenizeaza cele doua ingrediente. Adaugam...
Salata boeuf- reteta video
Se toaca marunt (cuburi mici) toate legumele si carnea. Gogosarii si castravetii murati i-am pus separat intr-o sita, sa se scurga de zeama in exces. Se amesteca toate intr-un bol mare, se adauga sare, piper, mustar si maioneza de casa . Se amesteca usor pana se omogenizeaza salata.
Cum se face maioneza de casa - reteta video
Se paseaza galbesurile fierte cu furculita, se adauga mustarul, sare si piper. Se mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza. La final se adauga zeama de lamaie, in fir subtire.
Tarta cu mere
Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa nu stea in contact cu mana foarte mult timp. Untul trebuie sa fie rece. Am pus apoi aluatul intr-o...
Tarta cu legume si miez de lapte
Se prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se mixeaza pana se incorporeaza aluatul. Se scoate aluatul din vas si se face o bila, se pune in folie de...
Ficatei de pui cu sos si piure
Se curata si se spala ceapa, ardeii si usturoiul. Se taie ceapa solzisori si ardeiul gras fasii subtiri. Usturoiul se taie marunt sau se da pe razatoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca, se pun ceapa si usturoiul si se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi ardeiul gras. Se lasa sa fiarba...
Placinta cu dovleac
Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati faina. Scoateti apoi aluatul pe o folie alimentara, infasurati-l bine si il lasati la frigider pana...
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon
Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert. Intre timp se pregatesc legumele, se curata,...
Gogosi - reteta video
Laptele se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc, amestecand lejer, pana cand zaharul s-a topit si laptele s-a incalzit putin. Il lasam apoi la racit cat sa fie caldut si apoi dizolvam drojdia. Eu am framantat aluatul la robot, dar puteti face si cu mana. Faina am...
Senvis cu crema de branza, omleta si ciuperci
Bagheta taiata felii se unge cu crema de branza natur Delaco, apoi se asaza deasupra bucati de omleta si felii de ciuperci fripte. Simplu si rapid!
Croissant cu crema de branza, salami si salata de cruditati
Mai intai curatati morcovul, telina si marul si le dati pe razatoarea cu ochiuri mici sau si mai rapid, la robot. Le stropiti cu 2 linguri de zeama de lamaie si puneti putina sare. Dupa 5 minute stoarceti bine legumele de zeama si le mutati intr-un castron curat. Puteti sa puneti si putin...
Gris cu lapte si mere caramelizate
Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca. Adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand din cand in cand. Punem apoi grisul in...
Prajitura cu prune
Am uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile de ou se amesteca cu coaja de lamaie, vanilie, lapte si unt topit. Se adauga faina...
Vinete cu sos de rosii si mozzarella
Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor. Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva...