Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.
Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano.
Se pun felii de sunca pe toata suprafata.
Se pun deasupra felii de cascaval si se ruleaza strans.
Se taie felii de aprox 4-5 cm....
Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin.
Se pune la scurs intr-o sita.
Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana.
Se presara piper si sare daca este nevoie.
Se adauga cascavalul si...
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul.
Se unge cu ketchup pe toata suprafata.
Se pun felii de cascaval pe toata suprafata.
Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans.
Se taie felii de aprox 4-5 cm.
Se pun in tava...
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs.
Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon.
Se prind cu o scobitoare pentru siguranta.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...
Cascavalul si branza se rad.
Costita se taie cubulete mici.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici.
Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper.
Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati.
Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...
Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri.
Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita.
Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de...
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare.
Se trec prin apa rece si se curata de coaja.
Se rad prin razatoarea mare intr-un castron.
Se amesteca cu ouale, cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt.
Se condimenteaza cu sare, piper si cu condimente care va...
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen.
Se formeaza bile de marimea unei nuci.
Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei.
Se scot pe un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci.
Pofta...
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 12 bucati.
Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata.
Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.
Se fac...
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face o mamaliga moale.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper.
Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si marginile formei.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se presara cascaval pe deasupra....
Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri.
Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 12 bucati.
Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata.
Se unge pe margini cu galbenus de ou,...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute.
Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama.
Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta.
Se...
Foile se lasa la dezghetat.
Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt...
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face o mamaliga moale.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare.
Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit.
Usturoiul se curata si se piseaza cu sare.
Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul.
La final, se pun si 2 linguri de otet de mere.
Se amesteca usturoiul...
Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele.
Se spala si se lasa la scurs si uscat.
Coditele se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se curata si se taie cubulete.
Carnatii cabanos se taie bucati marunte.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...
Foile se lasa la dezghetat.
Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se...
Se ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute sa se faca pastrama, baconul si cascavalul.
Se...
Ceapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata.
Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine.
Usturoiul se piseaza bine.
Intr-un bol, se amesteca carnea, ceapa, painea, usturoiul, 2 oua, piper, vegeta si mararul tocat marunt.
Se pune in frigider...
Cum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida
Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.
Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei...
Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta.
Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat.
Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare.
Pe jumatate din...
Ceapa se curata si se taie julien.
Ouale se bat cu laptele, mustarul, piperul si un praf sare.
Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute.
Se pun jumarile si se amesteca de 2-3 ori.
Se toarna ouale si se prajeste 5-6 minute.
Se intoarce pe partea cealalta si se mai...
Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung.
De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval.
Se taie sunca in batoane de lungimea bucatilor de bagheta si sectiune de 1x2 cm.
Se infasoara fiecare bucata de sunca intr-o...
Reteta Lecso - tacana ungureasca o gasiti la mine in retete postate.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune tocana si se amesteca 3-4 minute pana se incinge bine.
Ouale se bat cu sare si piper.
Cand Lecso este incinsa bine se toarna in tigaie ouale batute.
Se amesteca aproape continuu...
Vanata se spala, se sterge si se taie felii de 1 cm latime.
Se presara cu sare si se lasa 20-30 minute pe un tocator.
Se spala de sare, se usuca cu prosop si se pune pe un tocator.
Se presara cu piper.
Ouale se bat bine cu laptele si sare.
Faina si pesmetul se pun in cate o...
Rulada pizza
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de cascaval si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm....
Aperitiv quiche a la Motan
Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana. Se presara piper si sare daca este nevoie. Se adauga cascavalul si...
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm. Se pun in tava...
Aperitiv cu ficatei si bacon
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...
Aperitiv placinta invartita
Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati. Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...
Cornulete aperitiv
Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita. Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de...
Talmes-balmes
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...
Aperitiv bulete de cartofi
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt. Se condimenteaza cu sare, piper si cu condimente care va...
Aperitiv crochete din branza de burduf
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta...
Aperitiv pateuri cu cascaval
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita. Se fac...
Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Aperitiv tarta cu branza sarata si bacon
Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si marginile formei. Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se presara cascaval pe deasupra....
Aperitiv triunghiuri cu branza
Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou,...
Pateuri cu carne
Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. Se...
Aperitiv placinta creata cu branza sarata
Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...
Aperitiv drob de miel traditional
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt...
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...
Aperitiv tarta cu branza telemea
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Aperitiv tarta cu ceapa
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....
Salata de fasole verde cu maioneza
Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul. La final, se pun si 2 linguri de otet de mere. Se amesteca usturoiul...
Aperitiv ciuperci umplute cu carnati cabanos
Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Carnatii cabanos se taie bucati marunte. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...
Aperitiv placinta creata cu urda si marar
Foile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se...
Aperitiv oua in cuib de pastrama
Se ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute sa se faca pastrama, baconul si cascavalul. Se...
Aperitiv crochete din carne tocata cu cascaval
Ceapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine. Usturoiul se piseaza bine. Intr-un bol, se amesteca carnea, ceapa, painea, usturoiul, 2 oua, piper, vegeta si mararul tocat marunt. Se pune in frigider...
Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida
Cum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat. Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei...
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj
Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare. Pe jumatate din...
Omleta cu jumari
Ceapa se curata si se taie julien. Ouale se bat cu laptele, mustarul, piperul si un praf sare. Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute. Se pun jumarile si se amesteca de 2-3 ori. Se toarna ouale si se prajeste 5-6 minute. Se intoarce pe partea cealalta si se mai...
Bagheta umpluta
Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung. De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval. Se taie sunca in batoane de lungimea bucatilor de bagheta si sectiune de 1x2 cm. Se infasoara fiecare bucata de sunca intr-o...
Omleta cu Lecso - tocana ungureasca
Reteta Lecso - tacana ungureasca o gasiti la mine in retete postate. Intr-o tigaie antiaderenta se pune tocana si se amesteca 3-4 minute pana se incinge bine. Ouale se bat cu sare si piper. Cand Lecso este incinsa bine se toarna in tigaie ouale batute. Se amesteca aproape continuu...
Vinete pane
Vanata se spala, se sterge si se taie felii de 1 cm latime. Se presara cu sare si se lasa 20-30 minute pe un tocator. Se spala de sare, se usuca cu prosop si se pune pe un tocator. Se presara cu piper. Ouale se bat bine cu laptele si sare. Faina si pesmetul se pun in cate o...