Este o placinta usor de facut si foarte buna ca aperitiv la o iesire la iarba verde.
"picnicul bucatarasilor"
Foile se lasa la dezghetat.
Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.
Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.
Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.
Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).
Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.
Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.
Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute). La coacere poate sa se umfle mult, se scoate, se inteapa sa se desumfle si se introduce la loc in cuptor.
Cand este frumos rumenita este gata.
Se consuma atat calda cat si rece.
Pofta Buna!