Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2017 | 5599 vizualizari

 

Vazut la Oana, placut si facut. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 2 cani malai
  • 7 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200 g carnati cabanos
  • 200 g costita afumata
  • 5 oua
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi cu oua:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face o mamaliga moale.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna intr-un castron.

Carnatii se taie rondele, costita fasii si se prajesc in ulei.

Oule se fierb, se curata si se taie felii.

Branza se sfarama si se amesteca cu smantana.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat de branza (jumatate) si peste carnatii si costita.

Se pune un alt strat de mamaliga si unul de branza.

Se pune un strat de felii de oua si se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Deasupra se unge cu branza si se decoreaza cu felii de ou si carnati.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos, este gata.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mozzarella si parmezan