Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2019 | 12406 vizualizari

 

Reteta preluata de la Merisor. Foarte buna a fost.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA:
  • 3 cani de malai
  • 10 cani de apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 500 g branza de oaie maturata
  • 400 g carnati de Silezia
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face o mamaliga moale.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna intr-un castron.

Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei.

Oule se prajesc ochiuri.

Branza se sfarama sau se da pe razatoarea mare.

Se unge un vas cu unt si se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat din toata branza rasa si se acopera cu un strat de mamaliga.

Se pun carnatii prajiti, peste ouale ochiuri si se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Deasupra se pun bucatele de unt si se presara cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute.

Cand este rumenita frumos, este gata.

Se portioneaza si se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece