Aperitiv drob de miel traditional

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2018 | 4144 vizualizari

 

Anul asta avand prapure am facut drobul asa cum se face.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg organe de miel
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 1 prapure de miel
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de miel traditional:

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.

Organele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si verdeata taiata marunt si se amesteca. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.

Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.

Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de iena. Se toarna compozitia in forme si se niveleaza.

Se taie prapurul in doua si se pune deasupra fiecarei forme insistand sa fie introdus si pe margini in jos cat mai mult.

Se introduce in cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se unge prapurul cu galbenus de ou.

Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.

Se taie felii si se serveste de obicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de miel traditional" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hamburger de primavara