"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.
La final, se adauga si uleiul de masline.
Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.
Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.
Branzeturile se maruntesc si se amesteca cu ouale intr-un castron.
Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.
Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.
Se toarna umplutura si se niveleaza.
Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.
Se scoate din cuptor si se feliaza.
Este buna calda, dar si rece.
Pofta Buna!