Aperitiv tarta cu branza telemea

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2017 | 9420 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g cas de oaie
  • 100 g branza de burduf
  • 3 oua
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza telemea:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

La final, se adauga si uleiul de masline.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Branzeturile se maruntesc si se amesteca cu ouale intr-un castron.

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.

Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.

Se toarna umplutura si se niveleaza.

Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se scoate din cuptor si se feliaza.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel