Pateuri cu carne

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2018 | 3773 vizualizari

 

Am terminat de facut pentru picnic. La una din tavi am patit ca Laurici, au iesit bronzate! :)))
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete aluat proaspat
  • 500g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei iute
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 3 galbenusuri
  • mac
  • susan
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne:

Aluatul se lasa la dezghetat.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute.

Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama.

Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta.

Se lasa la racit.

Se amesteca cu ouale si mararul tocat si se potriveste de gust.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 12 bucati.

Se pune o lingurita de carne pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se fac cate 3 taieturi oblice pe fiecare pateu si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou.

Se presara cu mac sau susan.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu carne