Daca vrei sa faci o tarta te inspiri de la Timea, se stie.
Ingredientul secret: ceapa
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.
Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.
La final se adauga si uleiul de masline.
Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.
Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.
Ceapa se curata si se tine in apa rece 15-20 minute ca sa-i iasa iuteala.
Se taie julien sau mai marunt dupa dorinta.
Se caleste ceapa intr-o tigaie in care am pus uleiul si untul pana devine sticloasa.
Se presara sare si piper.
Se opreste focul, se adauga lingura de faina si se amesteca bine.
Se lasa la racit.
Dupa racire se adauga smantana si ouale batute.
Se potriveste de gust cu sare si piper si se amesteca bine.
Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.
Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.
Se toarna umplutura si se niveleaza.
Se pune deasupra salamul feliat.
Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.
Se scoate din cuptor si se feliaza.
Este buna calda, dar si rece.
Pofta Buna!