Ciolanul se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeiul se se curata si se taie patratele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4...
Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.
Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.
Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.
Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.
Se...
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua.
Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper...
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.
Ceapa se curata si se taie julien.
Costita se taie fasii.
Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi.
Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....
BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea.
Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze....
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop.
O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele.
Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine cu amestecul de condimente.
Ceapa se curata, se taie bucati mari si se pune in tava.
Portocala...
Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala.
Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.
Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.
Se lasa cel putin 4 ore la frigider acopetite cu folie alimentara.
Se...
Aluatul se prepara ca in reteta mea Aluat clasic de pizza .
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.
Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire sau dupa preferinta....
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa, mazarea, carnea si orezul.
Se presara cu vegeta, piper, sare.
Se toarna apa, se amesteca si se pune capacul.
Se pune vasul in...
Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta.
Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.
Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.
Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore.
Dupa fragezire, se scoate intr-o...
Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute.
Se lasa la frigider 1 ora.
Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati.
Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe...
Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor.
Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat.
Se introduce in cuptorul preincalzit pana ce zaharul face spuma si gutuia se inmoaie (circa 40 minute).
Se...
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se...
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara.
Se pune la fiert in apa cu vegeta.
Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit.
Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa.
Se potriveste de sare si se pune intr-un castron....
Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 2-3 minute.
Se pune afumatura si apa si se fierbe 15-20 minute.
Se pun...
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare.
Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper.
Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare.
Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare...
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute.
Se pune apa si se fierbe 15-20 minute.
Se pun rosiile,...
Carnea de pui se taie bucati.
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, carnea, orezul, ardeiul, mazarea si rosiile.
Se presara cu vegeta, piper, sare.
Se toarna...
Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror)
Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pentru bezele.
Se adauga uleiul si se...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute.
Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert.
Dupa 20 minute se pun si cartofii si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga si bulionul, se potriveste de...
Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs.
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica.
Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase.
In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa.
Se pun bucatile de carne si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru.
Se pun rosiile tocate si...
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs.
Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon.
Se prind cu o scobitoare pentru siguranta.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta si piper si se introduce in cuptor...
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute.
Se pune...
Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute.
Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine.
Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine.
Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema pufoasa.
Se gusta si se...
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine.
Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.
Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita.
Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place.
Se adauga si zeama...
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine.
Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.
Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita.
Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place.
Se adauga si zeama...
Ciresele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din cand in cand se ia spuma formata....
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.
Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.
Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Se...
Puiul se curata, se spala bine si se usuca.
Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta.
Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 4-5 ore.
Dupa marinare am pus puiul pe un...
Ciorba de ciolan cu zeama de varza
Ciolanul se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeiul se se curata si se taie patratele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Rosiile se spala si se taie cuburi marunte. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4...
Saramura de pui
Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara. Se...
Chiftele in bacon
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua. Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper...
Cartofi taranesti la cuptor
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi. Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....
Desert tort musuroi de cartita
BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri. Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze....
Pulpe de pui cu ceapa rosie si portocale
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine cu amestecul de condimente. Ceapa se curata, se taie bucati mari si se pune in tava. Portocala...
Pulpe de pui marinate la gratar
Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acopetite cu folie alimentara. Se...
Pizza cu mozzarella
Aluatul se prepara ca in reteta mea Aluat clasic de pizza . Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper. Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat mai subtire sau dupa preferinta....
Orez cu mazare si pui la slow cooker Crock-Pot
Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa, mazarea, carnea si orezul. Se presara cu vegeta, piper, sare. Se toarna apa, se amesteca si se pune capacul. Se pune vasul in...
Ficat fragezit in lapte, la tigaie
Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite. Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele. Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore. Dupa fragezire, se scoate intr-o...
Hamburgeri de casa
Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute. Se lasa la frigider 1 ora. Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati. Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe...
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor. Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat. Se introduce in cuptorul preincalzit pana ce zaharul face spuma si gutuia se inmoaie (circa 40 minute). Se...
Desert rulouri cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se...
Fasole mixata cu ceapa caramelizata
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa. Se potriveste de sare si se pune intr-un castron....
Tocanita cu afumatura
Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 2-3 minute. Se pune afumatura si apa si se fierbe 15-20 minute. Se pun...
Rulouri din piept de pui
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare...
Tocanita de ardei
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute. Se pune apa si se fierbe 15-20 minute. Se pun rosiile,...
Orez cu pui, mazare si rosii la slow cooker Crock-Pot
Carnea de pui se taie bucati. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul, ceapa, carnea, orezul, ardeiul, mazarea si rosiile. Se presara cu vegeta, piper, sare. Se toarna...
Desert prajitura din albusuri si coacaze rosii
Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror) Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pentru bezele. Se adauga uleiul si se...
Mancare de cartofi cu gogosari acri in sos
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute. Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se pun si cartofii si se mai fierbe 15 minute. Se adauga si bulionul, se potriveste de...
Desert briose cu coacaze rosii
Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Friptura de vitel la slow cooker Crock-Pot
Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa. Se pun bucatile de carne si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru. Se pun rosiile tocate si...
Ficatei infofoliti
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta si piper si se introduce in cuptor...
Mancare de cartofi cu afumatura
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute. Se pune...
Salata de icre de crap
Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema pufoasa. Se gusta si se...
Dulceata de coacaze rosii
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita. Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place. Se adauga si zeama...
Dulceata de coacaze negre
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita. Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place. Se adauga si zeama...
Dulceata de cirese rosii
Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din cand in cand se ia spuma formata....
Desert cornulete fragede
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se...
Pui marinat la cuptor
Puiul se curata, se spala bine si se usuca. Intr-un castron se amesteca toate condimentele Delikat cu sare, pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 4-5 ore. Dupa marinare am pus puiul pe un...