"Reteta romaneasca"
Ciolanul se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeiul se se curata si se taie patratele.
Cartofii se curata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4 minute.
Se adauga zarzavatul si ardeiul, se pune apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga mazarea si fasolea verde si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute.
Se adauga rosiile si pasta de tomate.
Se pune zeama de varza, gustand sa fie cat de acra si sarata va place.
Se pune piper si se lasa sa fiarbe 4-5 minute.
Se adauga verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.
Se serveste cu smantana si ardei iute daca va place.
Mie imi place cu ceapa rosie.
Pofta Buna!