Placintele cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 4917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pentru aprox 10 buc)
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • o lingura zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • putina sare
  • stafide(optional)
  • 3 linguri zahar
  • un ou
  • esente
  • un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluat.

Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid. Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara. Il dam la rece pentru cel putin o ora.

Umplutura.

Amestecam, branza cu oul, zaharul, sarea si stafidele. Adaugam putina esenta de lamaie sau de rom.

Preincalzim cuptorul.

Pe blatul de lucru infainat intindem cu sucitorul o foaie de 2-3 mm. Cu ajutorul a doua pahare (unul putin mai mic decat celalalt) decupam cercuri pe care le crestam usor in cateva puncte laterale si le punem in formele de briose sau minitarte. Luam cu lingura din umplutura si o impartim in  cerculetele din forme.

Decupam cu ajutorul paharului mai micutz din aluat si punem capacele peste umplutura de branza si le ungem cu ou batul. Le introducem in cuptor la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.

Sursa de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Bucataras Medi 1

15.10.2011, 19:49

numai 10 ai facut? ..................

RuxyRux 1

16.10.2011, 23:18

La favooo...imi plac tare de tot! Multumesc Gabytzule drag!!!

Kori 1

17.10.2011, 00:18

vai, da bune-s, si eu vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata (reteta video)