Dulceata de cirese rosii

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 3 Oct 2018 | 3175 vizualizari

 

Mai nou am micsorat cantitatea de zahar. Eu faceam dulceata la proportia de 1/1.
 

 

INGREDIENTE

  • 2,2 kg cirese rosii fara samburi
  • 1,6 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 3 plicuri de zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese rosii:

Ciresele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).

Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este.

Se pune, fierbinte, in borcane spalate si sterilizate in cuptor deasemeni fierbinti.  

Se pun capacele si se intorc invers pe capace pentru 10 minute.

Se pun in prosoape pentru racire.

Dupa racire completa, se eticheteaza si se pun in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre