Mai nou am micsorat cantitatea de zahar. Eu faceam dulceata la proportia de 1/1.
Ciresele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din cand in cand se ia spuma formata.
Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.
Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece).
Se pune zaharul vanilat, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este.
Se pune, fierbinte, in borcane spalate si sterilizate in cuptor deasemeni fierbinti.
Se pun capacele si se intorc invers pe capace pentru 10 minute.
Se pun in prosoape pentru racire.
Dupa racire completa, se eticheteaza si se pun in camara.
Pofta Buna!