Eu pun la un kg de mure,500 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se curata murea bob cu bob.Se amesteca cu zahar si se lasa cca 2 ore.
Se pune la fiert si dupa o ora adaugam sucul de lamaie.
Mai fierbem inca 20 minute si putem opri focul.
Se pune fierbinte in borcanele...
Eu pun la un kg de afine,600 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie.
Am ales cu grija afinele,le-am curatat de codite si le-am spalat.
Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare cca o ora.
Am amestecat afinele cu zaharul si le-am lasat 2 ore.
Le-am pus la fiert pentru 2 ore la foc...
Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit.
Se fierbe siropul si se da la racit.
Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele...
Pentru inceput se pregatesc merele date pe razatoare si calite in ulei impreuna cu zaharul si scortisoara.Se dau la racit.
Faina,untul,zaharul pudra,oul,praful de copt si smantana se famanta impreuna.
Compozitia rezultata se imparte in doua parti.
Se intinde o foaie pe masa si se aseaza...
Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.
Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert...
Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.
Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.
Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se...
Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase. Se fac clatitele si se lasa intr-o farfurie pana pregatim crema si sosul.
Se amesteca branza de...
Se topeste margarina in microunde si se da la racit.
Ouale se separa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie.
Se adauga faina,apoi laptele putin...
Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit.Am adaugat uleiul in fir subtire apoi laptele.Am adaugat coaja de lamaie si praful de copt stins in suc de lamaie.Am pus un praf de sare si am adaugat faina amestecand usor cu o lingura de lemn.
Formele de briose le-am uns...
Eu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema.
Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte.
Am turnat budinca peste laptele care fierbea si am amestecat bine sa nu faca cocoloase.
Am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat budinca si am...
Se spala visinele in apa rece.Se scot samburii iar visinele se pun in cratita in care facem dulceata.Peste visine punem zaharul si amestecam usor.Se lasa visinele cca 4 ore sa stea cu zaharul timp in care mai amestecam.
Eu nu pun lamaie nici vanilie imi place sa ramana cat se poate cu aroma...
Am pregatit un aluat de pandispan.
Am batut separat albusul cu cele 4 linguri de zahar.
Am adaugat galbenusurile si am mixat inca putin.
Am adaugat praful de copt stins in sucul de lamaie,coaja de lamaie,vanilia si uleiul.
Am amestecat foarte usor si la sfarsit am adaugat faina...
Se curata capsunii de codite si se spala bine.
Capsunii i-am taiat in 4 bucati pe fiecare si i-am amestecat cu zahar.
Am lasat capsunii de seara pana dimineata amestecati cu zaharul.
Dimineata am pus capsunii la fiert la foc mic si am spumat din cand in cand.
Se adauga si sucul de la...
Se pun fragutele intr-un vas cu zaharul pudra dupa ce au fost curatate si spalate rapid sub un jet de apa rece.Se amesteca si se lasa 20 minute.
Se mixeaza frisca.
Fragutele se zdrobesc.Mie imi place sa nu fie foarte strivite,imi place sa gasesc si fragute intregi prin spuma.
Se amesteca...
Am cumparat foi din comert din lipsa de timp.Este a doua ora cand fac aceasta prajitura de fiecare data cu aceleasi foi.In pachetul de pandispan sunt 4 foi si se fac doua prajituri cu ingredientele de mai sus.Daca doriti reduceti la jumatate cantitatea de ingrediente de mai sus si...
Ingredientele pentru clatite se amesteca bine cu mixerul.Se fac clatite in tigaia fierbinte unsa cu ulei.
Cand s-au racit clatitele se umplu cu inghetata dupa preferinta.Eu am avut vanilie si fructe de padure.
Se orneaza cu frisca si se pune deasupra topping de visine si sirop de muguri de...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat.Se framanta.
Se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu ajutorul unui bol.
Se imbraca cu acest aluat forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu unt.
Se dau la cuptor pentru cca 15-20 minute.
Intre timp se...
Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape.
Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa.
Se fierb o ora si jumatate sub capac.
Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert.
Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc...
BLAT:Untul se amesteca cu 1/2 pahar de zahar,faina si praful de copt.Se framanta putin pana devine un aluat sfaramicios.
CREMA:Branza se amesteca cu galbenusurile,1/2 zahar,smantana si albusurile batute spuma.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune blat 1/3.Peste blat se pune crema...
Se prepara crema de lamaie din cele doua plicuri cu 500 ml lapte si 10 linguri de zahar pudra.
Se amesteca siropul de fragute cu putina apa.In acest suc se insiropeaza jumatate din piscoturi si se aseaza pe un platou.Deasupra se pune crema de lamaie.
Se pune deasupra cremei cealalta...
In cutia de prajituri se gasesc trei plicuri:unul cu praful pentru blat,unul pentru crema si unul cu fulgii de ciocolata.
Facem intai blatul amestecand praful maro cu 50 g margarina moale(eu am folosit unt)2 oua si 30 ml de lapte.Se mixeaza bine ingredientele.Se pune compozitia intr-o tava...
Curatam foarte bine ananasul si il taiem feli.Stropim feliile de ananas cu brandy si le lasam 15 minute sa se patrunda bine.Punem intr-o tigaie mierea si caramelizam la foc potrivit bucatile de ananas.Le lasam cate 5 minute pe fiecare parte si repetam operatiunea de doua ori.Cand sunt gata se...
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se...
Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.
La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de...
Se pune laptele la fiert si un praf de sare.Cand fierbe se adauga esenta de vanilie,zaharul si grisul in ploaie.Se amesteca compozitia pana se ingroasa bine.Se da la rece.Cand compozitia s-a racit se pune oul,stafidele si branza de vaci.Se amesteca bine toate ingredientele.Cu aceasta compozitie...
Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la...
Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se...
-Se decongeleaza foaia de aluat frantuzesc.
-Se taie patratele.
-In fiecare patratel se pune o bucata de rahat si se ruleaza ca la cornulete.
Se pun cornuletele intr-o tava in care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 minute.
Se scot si se lasa la racit.Cand sunt reci...
Am separat albusul de galbenus de la cele trei oua.Am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina.Am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat zaharul...
Se curata capsunii de codite,se spala si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Kiwi se curata de coaja se spala si se pune la scurs. Intr-un vas se mixeaza frisca foarte bine. Cand e mixata se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute. Fructele se pun fiecare in...
Dulceata de mure
Eu pun la un kg de mure,500 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Se curata murea bob cu bob.Se amesteca cu zahar si se lasa cca 2 ore. Se pune la fiert si dupa o ora adaugam sucul de lamaie. Mai fierbem inca 20 minute si putem opri focul. Se pune fierbinte in borcanele...
Dulceata de afine
Eu pun la un kg de afine,600 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Am ales cu grija afinele,le-am curatat de codite si le-am spalat. Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare cca o ora. Am amestecat afinele cu zaharul si le-am lasat 2 ore. Le-am pus la fiert pentru 2 ore la foc...
Cornulete bicolore
Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit. Se fierbe siropul si se da la racit. Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele...
Prajitura cu mere
Pentru inceput se pregatesc merele date pe razatoare si calite in ulei impreuna cu zaharul si scortisoara.Se dau la racit. Faina,untul,zaharul pudra,oul,praful de copt si smantana se famanta impreuna. Compozitia rezultata se imparte in doua parti. Se intinde o foaie pe masa si se aseaza...
Budinca de orez cu mere
Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert...
Gogosi de post
Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post. Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute. Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se...
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase. Se fac clatitele si se lasa intr-o farfurie pana pregatim crema si sosul. Se amesteca branza de...
Prajitura inteligenta
Se topeste margarina in microunde si se da la racit. Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie. Se adauga faina,apoi laptele putin...
Briose din albusuri cu dulceata de visine
Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit.Am adaugat uleiul in fir subtire apoi laptele.Am adaugat coaja de lamaie si praful de copt stins in suc de lamaie.Am pus un praf de sare si am adaugat faina amestecand usor cu o lingura de lemn. Formele de briose le-am uns...
Tort pentru mama
Eu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema. Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte. Am turnat budinca peste laptele care fierbea si am amestecat bine sa nu faca cocoloase. Am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat budinca si am...
Dulceata de visine
Se spala visinele in apa rece.Se scot samburii iar visinele se pun in cratita in care facem dulceata.Peste visine punem zaharul si amestecam usor.Se lasa visinele cca 4 ore sa stea cu zaharul timp in care mai amestecam. Eu nu pun lamaie nici vanilie imi place sa ramana cat se poate cu aroma...
Pandispan cu capsuni si frisca
Am pregatit un aluat de pandispan. Am batut separat albusul cu cele 4 linguri de zahar. Am adaugat galbenusurile si am mixat inca putin. Am adaugat praful de copt stins in sucul de lamaie,coaja de lamaie,vanilia si uleiul. Am amestecat foarte usor si la sfarsit am adaugat faina...
Gem de capsuni
Se curata capsunii de codite si se spala bine. Capsunii i-am taiat in 4 bucati pe fiecare si i-am amestecat cu zahar. Am lasat capsunii de seara pana dimineata amestecati cu zaharul. Dimineata am pus capsunii la fiert la foc mic si am spumat din cand in cand. Se adauga si sucul de la...
Spuma de fragute
Se pun fragutele intr-un vas cu zaharul pudra dupa ce au fost curatate si spalate rapid sub un jet de apa rece.Se amesteca si se lasa 20 minute. Se mixeaza frisca. Fragutele se zdrobesc.Mie imi place sa nu fie foarte strivite,imi place sa gasesc si fragute intregi prin spuma. Se amesteca...
Prajitura Kinder Pingui
Am cumparat foi din comert din lipsa de timp.Este a doua ora cand fac aceasta prajitura de fiecare data cu aceleasi foi.In pachetul de pandispan sunt 4 foi si se fac doua prajituri cu ingredientele de mai sus.Daca doriti reduceti la jumatate cantitatea de ingrediente de mai sus si...
Clatite cu inghetata,frisca si sirop de fructe
Ingredientele pentru clatite se amesteca bine cu mixerul.Se fac clatite in tigaia fierbinte unsa cu ulei. Cand s-au racit clatitele se umplu cu inghetata dupa preferinta.Eu am avut vanilie si fructe de padure. Se orneaza cu frisca si se pune deasupra topping de visine si sirop de muguri de...
Mini-tarte cu capsuni
Se amesteca toate ingredientele pentru blat.Se framanta. Se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu ajutorul unui bol. Se imbraca cu acest aluat forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru cca 15-20 minute. Intre timp se...
Sirop din muguri de brad
Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape. Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa. Se fierb o ora si jumatate sub capac. Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert. Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc...
Placinta cu branza de vaci
BLAT:Untul se amesteca cu 1/2 pahar de zahar,faina si praful de copt.Se framanta putin pana devine un aluat sfaramicios. CREMA:Branza se amesteca cu galbenusurile,1/2 zahar,smantana si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune blat 1/3.Peste blat se pune crema...
Tort cu crema de lamaie
Se prepara crema de lamaie din cele doua plicuri cu 500 ml lapte si 10 linguri de zahar pudra. Se amesteca siropul de fragute cu putina apa.In acest suc se insiropeaza jumatate din piscoturi si se aseaza pe un platou.Deasupra se pune crema de lamaie. Se pune deasupra cremei cealalta...
Musuroi de cartita
In cutia de prajituri se gasesc trei plicuri:unul cu praful pentru blat,unul pentru crema si unul cu fulgii de ciocolata. Facem intai blatul amestecand praful maro cu 50 g margarina moale(eu am folosit unt)2 oua si 30 ml de lapte.Se mixeaza bine ingredientele.Se pune compozitia intr-o tava...
Ananas caramelizat cu inghetata
Curatam foarte bine ananasul si il taiem feli.Stropim feliile de ananas cu brandy si le lasam 15 minute sa se patrunda bine.Punem intr-o tigaie mierea si caramelizam la foc potrivit bucatile de ananas.Le lasam cate 5 minute pe fiecare parte si repetam operatiunea de doua ori.Cand sunt gata se...
Tort de mere
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se...
Tort bust
Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus. La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de...
Foietaj umplut cu crema de gris si branza
Se pune laptele la fiert si un praf de sare.Cand fierbe se adauga esenta de vanilie,zaharul si grisul in ploaie.Se amesteca compozitia pana se ingroasa bine.Se da la rece.Cand compozitia s-a racit se pune oul,stafidele si branza de vaci.Se amesteca bine toate ingredientele.Cu aceasta compozitie...
Chec din albusuri
Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la...
Nudli
Se pun cartofii la fiert in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert cartofii se curata de coaja si se zdrobesc ca un piure.Se pune uleiul,oul si faina.Se framanta dar in final v-a fi tot un aluat lipicios.Va trebui sa lucrati cu faina la indemana .Se formeaza cu mana pe masa de lucru betigase.Se...
Cornulete din foietaj cu rahat
-Se decongeleaza foaia de aluat frantuzesc. -Se taie patratele. -In fiecare patratel se pune o bucata de rahat si se ruleaza ca la cornulete. Se pun cornuletele intr-o tava in care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 minute. Se scot si se lasa la racit.Cand sunt reci...
Chec simplu
Am separat albusul de galbenus de la cele trei oua.Am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina.Am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat zaharul...
Inghetata de capsuni si kiwi
Se curata capsunii de codite,se spala si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Kiwi se curata de coaja se spala si se pune la scurs. Intr-un vas se mixeaza frisca foarte bine. Cand e mixata se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute. Fructele se pun fiecare in...