Tort de mere

de MIUTA in Torturi, 22 Mai 2011 | 8074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri nuca macinata
  • gem de gutui
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se pune in interiorul merelor dulceata sau gem dupa preferinta si peste se pune nuca macinata.Se dau merele la cuptor 30 minute la foc mare.

 Se mixeaza separat 5 albusuri spuma tare in care adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Se adauga pe urma galbenusurile,esenta de vanilie si se mixeaza din nou.La sfarsit se pune 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se scoate cratita din cuptor dupa 30 min.  si se pune peste mere aluatul de pandispan.Se da la cuptor din nou pentru 30 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea cand e gata blatul.

 Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.Cand este racit se orneaza cu frisca.

 E usor de facut si super gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

kamy 1

22.05.2011, 23:43

de asta fac si eu si ce ne place

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:24

MIUTA ne-ai incantat ochiul placut cu bunatatile tale

deyutzky 1

04.06.2011, 11:32

ce delicios trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura