Numele este format din doua parti :" tìrami" (trage,-ma) si "sú" (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.
Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.
Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema. Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.
Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.
Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.
Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata. Lasa la frigider peste noapte
1
cafeaua poate fi putin indulcita, dar asa prajitura devine foarte dulce
2
in reteta originala nu se pune frisca
3
poze cu sectiunea voi pune mai tarziu, cand o voi taia