Pizza pufoasa

de Ina in Pizza, 25 Mai 2010 | 18192 vizualizari

 

Pentru blatul asta am facut zeci de incercari, intrucat cautam unul care sa nu fie crocant, deoarece nu-i place sotului sa se chinuie taind blatul de pizza :))). Acum, aceasta pizza a devenit "specialitatea casei" , fiind pe gustul tuturor ;) Va invit cu placere s-o incercati si s-o gustati .

 

INGREDIENTE

Pentru blat:   
  • 5 oua
  • cca. 600 g faina
  • 500 ml. apa minerala 
  • un plic de drojdie praf  
  • un plic praf de copt
  • piper
  • delikat
Umplutura :
  • 350 g. sunculita taraneasca, afumata
  • 500 g. cascaval
  • doua borcane/ cutii cu ciuperci
  • 200 g. masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 600 ml. suc de rosii
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa:

Blatul: 

    Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan...  Daca este cazul,  adaugam si un praf de copt ( eu fac cantitate mare de blat ). Lasam deoparte 20 minute, timp in care pregatim ingredientele de umplutura :  Ceapa o taiem bucati de 3-4 centimetri si o punem 5 minute pe tava incinsa, sa se coaca putin. Sunculita o frigem pe tava cu gril, fara ulei. Separam miezul maslinelor de samburi, iar cascavalul il dam pe razatoare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam jumatate din compozitie, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava. 

    Incepem si adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal : sunculita, ciupercile, maslinele, ceapa...

    Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.

    Cand se desprinde de peretii tavii, turnam sucul de rosii peste pizza si presaram cascaval ras, apoi mai dam 10 minute la cuptor. Can cascavalul s-a topit, scoatem tava, presaram marar verde si putem servi.

    Garantez reusita, daca urmati pasii descrisi aici!

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru doua tavi de aragaz ( cred ca 30/40 cm.)

2

Este excelenta si calda, dar si rece ( ca o placinta )  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza