Prajitura cu rom si ciocolata

de LUK in Prajituri, 2 Feb 2011 | 25680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 oua intregi
  • 9 linguri de ulei
  •  9 linguri de zahar
  • 3 linguri de lapte
  • o lingurita de amoniac
  • 600gr faina
  • ulei pentru uns tava
  • Pt crema :
  • 50gr unt
  • 700ml lapte
  • 250gr biscuiti
  • 50gr ciocolata cu lapte
  • 15ml esenta de rom
  • 3linguri de zahar
  • 2 lingurite de cacao
  • Pt glazura:
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 100gr ciocolata alba
  • 50gr ciocolata amaruie
  • 170ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si ciocolata:

Se prepara foile astfel:ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul,se adauga apoi uleiul si laptele amestecand cu o lingura de lemn apoi amoniacul.La final adaugam faina treptat si amestecam in bol apoi pe blatul de lucru tapetat cu faina framantam sa se incorporeze bine faina.Impartim aluatul in 3 parti egale.ungem dosul unei tavi cu ulei si intindem cate o foaie subtire(la coacere va creste).Coacem in cuptorul preincalzit la 145 de grade 20-25min(in functie de cuptor) pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe hartie de copt cu grija,si nu le suprapunem(sunt fragede).Una din cele 3 foi o sa o folosim la crema..deci o alegem pe cea mai putin aspectuoasa..

  Crema:

 Biscuitii si foaia de prajitura se macina marunt(eu am folosit robotul de bucatarie).Din cantitatea de lapte luam o jumatate de cana si dizolvam cele 2 lingurite de cacao in el.Restul il punem pe foc.Adaugam untul,ciocolata maruntita ,zaharul si cand este fierbinte cacao si esenta de rom.Il turnam fierbinte peste biscuiti si foaia maruntita.Amestecam bine..daca este prea groasa mai incalziti lapte si turnati peste crema..Cu crema fierbinte ungem o foaie apoi asezam cea dea doua foaie presand usor,cu grija sa nu se rupa..

  Glazura:

    Se marunteste ciocolata cu lapte,amaruie si 50gr din ciocolata alba.Se adauga 150ml frisca lichida si se lasa pe foc mic s ase topeasca ciocolata..amestecam usor(nu trebuie sa fiarba).Dupa ce s-a topit ciocolata si s-au omogenizat luam de pe foc..calduta o turnam usor peste cea de a doua foaie si o intindem uniform..

  Restul de ciocolata alba se topeste cu 20ml frisca lichida si o folosim pentru ornat..cu poshul sau cu o lingurita trasam cerculete..linii ce dorim pe suprafa glazurii de ciocolata..eu am folosit lingurita ..

  Lasam 5-6 ore pentru a se inmoia foile apoi o  portionam..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri