Choux a la creme cu ciocolata

de LUK in Prajituri, 25 Ian 2011 | 4338 vizualizari

 

Cu dragoste pentru sotul meu..

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • un plic de budinca de ciocolata+450ml lapte pt a o prepara
  • un plic de praf de frisca+130ml lapte pt a o prepara
  • un plic de zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata cu lapte+3 linguri de lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu ciocolata:

Se pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi adaugam ouale rand pe rand amestecand bine dupa fiecare ou.

  Dupa ce s-a racit spritam bilute in tava la distanta intre ele(se pot pune si cu o lingurita ).Se coc 30min(pana se rumenesc in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Intre timp pregatim budinca (conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 450ml lapte) trebuie sa fie rece cand umplem gogosile.Dupa ce s-au copt toate preparam frisca(conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 130ml lapte).In praful de frisca adaugam si un plic de zahar vanilat.

   Dupa ce s-au racit gogosile le taiem pe jumatate .punem un strat de budinca de ciocolata si apoi unul de frisca.

  Topim ciocolata cu 3 linguri de lapte si ungem gogosle cu ea calduta(cu varful unei lingurite).Optional se pot pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Cris2711 1

28.01.2011, 17:48

Luk mai ai?

LUK 1

28.01.2011, 22:04

Nico..data viitoare

LUK 1

28.01.2011, 22:04

Oo Criss...nu te am mai vazut demult..pentru tine mai fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kiss