publicat la 01.09.2013
publicat la 31.03.2013
publicat la 31.03.2013
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui la punga
Pulpele de pui se condimenteaza si apoi se cresteaza in 2-3 locuri ,in acele locuri se pune cate un catel de usturoi curatat de coaja.Se pun in punga,se sigileaza sau dac anu aveti clema se leaga foarte bine si se pun apoi intr-o tava termorezistenta.Se gatesc in...
Orez cu ciuperci
Ciupercile le curatam si le taiem feliute.Le punem la fiert in apa cu sare pentru 5-6min. Orezul se spala in mai multe ape apoi se pune la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se ia de pe foc si se clateste cu apa .Se pune iar la fiert cu sare si amestecul de legume si se...
Ciorbita de legume-de post
Varza se taie cubulete.O punem la fiert in apa.Intre timp pregatim restul legumelor.Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete.Morcovii si pastarnacul curatati de coaja ii taiem bucatele mici.Ceapa curatata o taiem marunt.Punem uleiul intr-o craticioara apoi adaugam ceapa si...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se separa albusul de galbenus.Galbenusul se mixeaza impreuna cu branza de vaci scursa bine de zer,zaharul vanilat,grisul,faina.zaharul si coaja de lamaie.Sebate albusul spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Va rezulta un aluat...
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor
Pulpele de pui decongelate se spala si se curata de piele(e optional dar mie mi se pare mai sanatos asa..)Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas (de preferat acela in care le si punem in cuptor) punem uleiul pasta de tomate,ceapa taiata marunt,usturoiul taiat feliute,ardeiul taiat...
Gogosele cu iaurt
Omogenizam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus.Cu poshul sau seringa de ornat torturi spritam aluatul in cercuri pline pe hartia de copt.Coacem in cuptorul...
Tocanita de ciuperci
Ciupercile se curata de coaja.se scot coditele si se curata si ele.Ciupercile curatate le taiem in jumatate apoi fiecare jumatate o taiem fasii pe latime.Coditele se taie rondele.Curatam ceapa si o taiem marunt.Incalzim untul intr-o oala si punem ceapa la calit.O lasam forte putin,cat amestecam...
Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux
Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a incalzit lichidul..nu fierbinte ,doar caldut.In mijlocul fainii am pus drojdia,peste drojdie zaharul.Pe...
Varza a la Cluj
Ceapa se curata si se taie marunt.Punem intr-un vas putin ulei si punem o ceapa la calit.O lasam putin sa se caleasca si adaugam pasta de rosii apoi carnea tocata.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam o jumatate de ora la foc mic. Taiem varza cubulete mici.Intr-un vas punem cealalta...
Prajitura cu miere si lamaie
Incepem prin a pregati aluatul de foi.Punem intr un vas ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,amoniacul.Omogenizam bine cu mixerul.Adaugam treptat mierea incalzita dar adusa la temperatura camerei si mixam in continuare.Adaugam apoi cele 400gr faina treptat si mixam cat putem...
Foietaje fel de fel
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei cam o jumatate de ora(nu trebuie decongelat de tot ca va deveni lipicios). O parte din cascaval l-am taiat cubulete,o parte l-am ras pe razatoarea mica. Sunca am taiat-o cubulete mici. Cantitatile raman la alegerea fiecaruia in...
Gauffre
Vafele se ung cu dulceata.Se pune deasupra frisca apoi peste frisca sirop de visine...
Fursecuri cu lamaie si rahat(de post)
Margarina moale(la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra ,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omognizat se adauga zeama de lamaie si faina, treptat. Mixam cat se poate cu mixerul apoi scoatem coca pe blatul de lucru si incorporam restul de faina prin...
Sos cu aripioare de pui
Aripioarele se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Le lasam asa condimentate infrigider 30min. Ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeii se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o craticioara pe aragaz, adaugam ceapa si ardeiul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boiaua. Amestecam de...
Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Cand sunt tari se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Incorporam apoi galbenusurile.Amestecam faina cu amidonul iar apoi o incorporam usor in albusuri amestecand cu o lingura de lemn ,de jos in sus.Coacem in tava in care am...
Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi
Incepem prin a pregati marinata.Apa se pune intr-un castron,adaugam vegeta,cimbru ,sare si amestecam.Punempulpele(decongelate),acoperim cu o folie si le lasam sa stea in aceasta apa o ora in frigider. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.Morcovul curatat il taiem rondele.Ardeiul il...
Salata cu sos de mustar
Ardeiul rosu si castravetele curatat de coaja se taie cubulete.Oul fiert se taie bucatele mici.Salata verde se spala si se taie fasii.Se pun intr-un bol sau pe o farfurie platou.Se adauga si pieptul de pui taiat cubulete si cascavalul ras. Sosul:smantana si mustarul se pun la foc...
Foietaj cu branza sarata
Aluatul se decongeleaza dar nu de tot(cat sa se poata intinde si taia). Pregatim umplutura :separam albusul de galbenus.Batem spuma albusul si amestecam cu branza de vaci,sarea si grisul.(eu am folosit mixerul)Taiem foaia in patratele si punem in mijlocul...
Tarta cu mere si nuca
Pentru inceput curatam merele de coaja,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi si casuta samburilor.Ungem forma de copt cu unt si tapetam cu zahar si apoi cu nuca(1 lingura).Punem merele in tava cu scobitura in sus si asezam in cuptor la 180 de grade pentru 15min....
Paste cu sunca si iaurt
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Intre timp taiem sunca,rosia si castraveciorul cubulete.Usturoil il radem pe razatoarea mica si il punem impreuna cu cele de mai sus si cu patrunjelul intr un bol.Adaugam iaurtul si sarea si omogenizam.Pastele fierte le racim...
Sos de mustar
Smantana se amesteca cu mustarul si cu condimentele.Se pun intr o tigaie sau o craticioara sa la foc mic sa se omogenizeze foarte bine(eu le am lasat pana cand s-a incalzit amestecul).Noi am servit cu pulpe de pui la gratar.
Rulada cu branza de vaci si stafide
Se face pentru inceput maiaua.Incalzim laptele sa fie caldut.Dizolvam drojdia si zaharul.Amestecam bine si lasam 10min sa creasca. Aluatul:topim margarina impreuna cu uleiul.Separam galbenusele de albusuri.Cand uleiul si margarina sunt caldute le amestecam cu galbenusele,zaharul,coaja de...
File de cod cu legume si smantana la cuptor
Pestele se decongelaza(de preferat in frigider).Dupa ce s-a decongelat se verifica daca are oase(se mai gasesc si in fileuri) si se inlatura daca e cazul.Se aseaza pe o farfurie se sareaza,se stropeste din belsug cu zeama de lamaie pe ambele parti si se pune in frigider acoperit cu o...
Clatite cu branza
Se prepara aluatul pentru clatite astfel;oul se amesteca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat,laptele si o jumatate din faina.amestecam foarte bine adaugam putina apa minerala,restul de faina si apa minerala(cat e nevoie sa se subtieze faina).Se unge o tigaie (preferabil din teflon,neaderenta)cu...
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata
Pentru blatul de ciocolata: Separam albusele de galbenusuri.Punem ciocolata rupta bucatele la topit impreuna cu o lingura de lapte.Dupa ce s-a topit(fara sa fiarba) o racim si o amestecam cu galbenusurile.Amestecam faina cu cacao.Batem albusurile spuma tare .Dupa ce s-au intarit adaugam...
Pachetele cu piept de pui
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie bucatele mici.Intr-o craticioara se pune uleiul,prazul tocat marunt,sare dupa gust si pieptul de pui.Se amesteca si se lasa pe foc pana cand pieptul de pui se albeste(amestecam din cand in cand). Aluatul decongelat se intinde,se taie in 4...
Oua scotiene
Incepem prin a fierbe 4 oua timp de 15min.Preparam apoi carnea tocata.Procedeul este acelasi ca la chiftele.Amestecam ceapa cu carnea tocata si cu usturoiul pisat sau dat prin razatoarea mica punem o lingura de pesmet si oul batut(adaugati-l treptat si...
Spaghete cu sos
Ceapa curatata se taie marunt si se caleste foarte putin in ulei.Adaugam boiaua si rosiile si amestecam bine.Punem carnea tocata,si putina apa..cat sa acopere carnea.Punem sarea ,zaharul si piperul.Lasam sa fiarba la foc mic 40 de minute mai...
Ficatei la tigaie
Ficateii se spala foarte bine.Se usuca de apa cu un servetel.Se ung cu ulei si se prajesc 5 min pe o parte 5 pe cealalta(eu am folosit tigaie nonaderenta si nu a mai fost nevoie sa pun ulei si in tigaie).Dupa ce s-au prajit se condimenteaza cu sare si piper.
Salata de cruditati cu iaurt si maioneza
Morcovii si telina se rad pe razatoarea mare.Varza se taie fasii subtiri si mici si se freaca cu sare si piper,separat apoi se pune in acelasi bol cu morcovii si telina.Se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Amestecam intr un bol maioneza cu iaurtul si adaugam peste legume.Punem...