Se pune carnea spalata sa fiarba in apa, la foc mic. Legumele se curata si se spala si se adauga in apa cand aceasta fierbe. Lasam supa sa fiarba la foc mic, cam o ora si spumam la nevoie (incercam cu furculita daca sunt fierte legumele si carnea). Inainte cu 5-6 minute de a opri focul, adaugam cubul maggi si gustam daca mai trebuie sare. Scoatem legumele cu o paleta si strecuram supa in alt vas. O punem din nou pe foc sa fiarba.
Pregatim galustele: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile (omogenizate cu o lingura sa fie mai fine). Apoi adaugam grisul treptat (daca vi se par prea pufoase, mai adaugati gris).
Cand supa clocoteste, adaugam rand pe rand cu o lingura aluatul de galuste. Dam apoi focul incet si lasam sa fiarba la foc mic, cca. 10min (5 min pe o parte si 5 pe cealalta). Dupa ce au fiert galustele, oprim focul si adaugam inapoi in supa zarzavatul si carnea luata de pe os (sau daca preferati, cu ele puteti face o salata).
1
incepeti prepararea galustelor, chiar inainte de a incepe supa sa clocoteasca..cu cat le tineti mai mult afara din supa, cu atat mai mult se ingroasa.