Pufoşi ca şi un cozonac...
Se pregăteşte pentru început o maia astfel: într-un bol se amestecă drojdia cu 50 ml lapte,o linguriţă de zahăr,o lingură de făină.Se lasă să crească 10min.
Într-un castron punem făina,oul amestecat cu zahărul pudră,zahărul vanilat,coaja rasă de lămâie,50 ml lapte, untul topit.Se adaugă maiaua dospită si frământăm un aluat cam 10-15min. Lăsăm la dospit până când îşi dublează volumul..
Între timp pregătim crema de mac.Macul se macină în prealabil cu maşina de măcinat piper.Se pune apoi într-o crăticioară împreună cu laptele,zahărul şi coaja de lămâie.Se lasă sa dea câteva clocote..dacă mai e nevoie mai puneţi lapte(trebuie să aibă o consistenţa puţin mai groasă decât smântâna)
După ce a dospit aluatul întindem pe masa dată cu făină o foaie pe care o tăiem fâşii de 4-5cm lăţime.În mijlocul lor întindem crema de mac,cu degetele lipim lateralele deasupra cremei apoi rulăm şi le punem în tava cu hârtie de copt.
Înainte să-i punem la copt îi ungem cu un ou bătut.Se coc 35-40min în cuptorul preîncălzit la 150de grade până când se rumenesc frumos...
După ce îi scoateţi din cuptor ungeţi-i fierbinţi cu miere încălzită în prealabil.