Piept de pui cu smantana la cuptor

de LUK in Pui, 3 Feb 2011 | 6851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 5-6 cartofi mai mici
  • 300ml smantana
  • 150gr cascaval ras
  • o bucata de praz(cam jumatate de fir)
  • o ceapa alba
  • 50ml supa de pui
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare ,piper dupa gust
  • o lingurita de boia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu smantana la cuptor:

  Pipeptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete mici.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un vas iena se pun 2 linguri din uleiul de masline si supa de pui apoi se aseaza bucatile de piept de pui.Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade.Trebuie sa stea 20min inainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor.

Intre timp curatam cartofii.Ii spalam si ii taiem cubulete.ii punem la fiert in apa cu sare si lasam sa fiarba 7-8 minute(doar pe jumatate trebuie s afie fierti)..

  Cat timp fierb cartofii curatam ceapa si o taiem marunt.Procedam la fel si cu prazul.Le calim intro craticioara in cele 2 linguri de ulei de masline.Adaugam boiaua si cartofii prefierti..amestecam cat sa se coloreze si cartofii si dam deoparte.

Scoatem pieptul de pui din cuptor si punem amestecul de mai sus cu cartofi.

Lasam inca 20min la cuptor.Amestecam cascavalul cu smantana si putina sare si il punem peste cartofi.Mai lasam inca 10min si gata...eu l-am ornat cu gogosari murati pentru ca asa l-am si mancat...

TIPS-URI

1

Merge bine cu patrunjel verde tocat ...de data asta eu n-am avut..

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella