Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Bascute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2010

Umplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Se calesc la foc mic pana se inmoaie. Se adauga  rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici. Se condimenteaza cu...

Chiftelute din piure de cartofi

In Mancaruri de post la 9 Aug 2010

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.  Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper,  vegeta, ciupercile tocate marunt  si 2-3 linguri pesmet.  ...

Foi cu crema de gris

In Prajituri la 8 Aug 2010

Foile: Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz. Crema: Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 8 Aug 2010

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul. Zaharul ramas se va dizolva la fiert....

Carne de pasare in sos de smantana

In Pui la 8 Aug 2010

Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca de supa,apoi se toarna peste carne.  Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic....

Pilaf taranesc

In Pui la 8 Aug 2010

Orezul se alege,se spala si se lasa la inmuiat in apa. Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare.  Se spumeaza. Se curata ceapa si morcovul si se adauga intregi peste carne. Dupa ce este fiarta ,carnea se scoate,iar supa rezultata se strecoara. In trei parti de supa se...

Vitamine la cupa

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Fructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta. Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii. Perfecta pentru o zi de post si nu numai! Daca nu e post si doriti mai multe calorii .....adaugati...

Trandafirata

In Bauturi la 8 Aug 2010

Speli petalele de trandafiri apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra ,sa ramana acoperite. Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile...

Pasta de dovlecei

In Jamie Oliver la 5 Aug 2010

Sfatul lui Jamie: "Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi." Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  si ardeiul iute tocat foarte fin, ...

Dulceata si gem de caise

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2010

DULCEATA DE CAISE: Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam...

Dulceata de catina

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2010

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si  praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar,   zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba...

Rulouri de peste cu legume la cuptor

In Peste la 4 Aug 2010

Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime. Presaram  feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem pe servete de hartie. Ceapa, ardeiul si...

Inimioare din biscuiti

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Macinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam  zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem si ciocolata topita. Amestecam bine. Daca nu s-a legat cum trebuie , mai adaugam lapte. Trebuie sa...

Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

In Prajituri la 3 Aug 2010

Jeleul: Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate....

Ardei bulgaresti cu telina in otet

In Conserve la 3 Aug 2010

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt,tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba , tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si  amestecam bine. Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de...

Sirop de catina

In Bauturi la 2 Aug 2010

Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi  cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il...

Pere caramelizate cu frisca

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si  feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga  coniacul, si dupa inca...

Rulouri de pangasius cu dovlecei

In Pangasius la 30 Iul 2010

Spalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la tigaie in putin ulei,1-2 minute cat sa se inmoaie putin. Taiem pestele in bucati mai mici. Asezam...

Salata de morcov cu rosii cherry si crutoane

In Salate la 30 Iul 2010

Curatam si spalam morcovul, apoi il taiem in bastonase subtiri. Tijele de telina  le taiem in bucati mai mari, iar frunzele le tocam marunt. Rosiile cherry, le taiem in doua sau in 4. Punem  totul intr-un bol. Saram dupa gust , adaugam zeama de lamaie si stropim  cu...

Tortilla con verduras

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Punem intr-o tigaie uleiul si legumele congelate si le lasam 7-8 minute, pe foc, pana se inmoaie.Batem foarte bine ouale cu sare si piper si le adaugam peste legume. Peste tigaie asezam un capac si lasam tortilla 6-7 minute ,fara sa o intoarcem. Fiti fara grija,datorita capacului,se va...

Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)

In Jamie Oliver la 29 Iul 2010

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava. Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe  si il tocam...

Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei

In Spaghete la 28 Iul 2010

Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari. Vanata se poate lasa si cu coaja. Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam. Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele. Adaugam...

Tarte cu caise si crema de lamaie

In Prajituri la 27 Iul 2010

Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie  alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il  intepam apoi din loc in loc,cu...

Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar

In Porc la 26 Iul 2010

Carnea de porc, taiata in bucati mai mici,o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. O scoatem si o lasam deoparte. In aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate feliute si le lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin. Punem inapoi bucatile de carne, turnam...

Carne de porc cu legume la gratar

In Porc la 26 Iul 2010

Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii.  Rosiile le frigem intregi....

Tarta racoroasa cu piersici

In Torturi la 25 Iul 2010

Pentru blat:  Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu...

Pui cu arpagic si ciuperci

In Pui la 23 Iul 2010

Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins. Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile  taiate felii si arpagicul. Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul...

Pate de ficat cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2010

Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si  mai lasam pe foc 1-2 minute. Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta...

Pere fierte in vin

In Dulciuri la 22 Iul 2010

Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin. Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,...

Orez cu lapte pe frunze de nuc

In Dulciuri la 22 Iul 2010

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa. Punem laptele cu zaharul la fiert. Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez. Cand este gata,oprim focul...

Afisate 241 - 270 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]