Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu...
Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. ...
Foile:
Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.
Crema:
Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa...
Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.
In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert....
Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in
2-3 linguri ulei.
Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare,
delikat, o ceasca de supa,apoi se toarna peste carne.
Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic....
Orezul se alege,se spala si se lasa la inmuiat in apa.
Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza.
Se curata ceapa si morcovul si se adauga intregi peste carne.
Dupa ce este fiarta ,carnea se scoate,iar supa rezultata se strecoara.
In trei parti de supa se...
Fructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta.
Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust.
Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Perfecta pentru o zi de post si nu numai!
Daca nu e post si doriti mai multe calorii .....adaugati...
Speli petalele de trandafiri apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele.
Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra ,sa ramana acoperite.
Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile...
Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, ...
DULCEATA DE CAISE:
Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam...
Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba...
Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime.
Presaram feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem pe servete de hartie.
Ceapa, ardeiul si...
Macinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem si ciocolata topita. Amestecam bine. Daca nu s-a legat cum trebuie , mai adaugam lapte. Trebuie sa...
Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate....
Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt,tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba , tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si amestecam bine.
Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de...
Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il...
Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie.
Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga coniacul, si dupa inca...
Spalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la tigaie in putin ulei,1-2 minute cat sa se inmoaie putin. Taiem pestele in bucati mai mici.
Asezam...
Curatam si spalam morcovul, apoi il taiem in bastonase subtiri. Tijele de telina le taiem in bucati mai mari, iar frunzele le tocam marunt.
Rosiile cherry, le taiem in doua sau in 4. Punem totul intr-un bol. Saram dupa gust , adaugam zeama de lamaie si stropim cu...
Punem intr-o tigaie uleiul si legumele congelate si le lasam 7-8 minute, pe foc, pana se inmoaie.Batem foarte bine ouale cu sare si piper si le adaugam peste legume.
Peste tigaie asezam un capac si lasam tortilla 6-7 minute ,fara sa o intoarcem. Fiti fara grija,datorita capacului,se va...
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe si il tocam...
Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari.
Vanata se poate lasa si cu coaja.
Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam.
Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele.
Adaugam...
Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il intepam apoi din loc in loc,cu...
Carnea de porc, taiata in bucati mai mici,o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. O scoatem si o lasam deoparte.
In aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate feliute si le lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin.
Punem inapoi bucatile de carne, turnam...
Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii. Rosiile le frigem intregi....
Pentru blat:
Pisam biscuitii.
Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti.
Adaugam cacao si esenta de vanilie.
Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot.
Pregatim o tava, preferabil sa fie cu...
Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins.
Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul.
Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, usturoiul taiat
feliute subtiri si ardeiul...
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
mai lasam pe foc 1-2 minute.
Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta...
Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.
Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,...
Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa.
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez.
Cand este gata,oprim focul...
Bascute cu ciuperci
Umplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Se calesc la foc mic pana se inmoaie. Se adauga rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici. Se condimenteaza cu...
Chiftelute din piure de cartofi
Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. ...
Foi cu crema de gris
Foile: Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz. Crema: Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa...
Compot de caise
Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul. Zaharul ramas se va dizolva la fiert....
Carne de pasare in sos de smantana
Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca de supa,apoi se toarna peste carne. Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic....
Pilaf taranesc
Orezul se alege,se spala si se lasa la inmuiat in apa. Carnea de pasare se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se curata ceapa si morcovul si se adauga intregi peste carne. Dupa ce este fiarta ,carnea se scoate,iar supa rezultata se strecoara. In trei parti de supa se...
Vitamine la cupa
Fructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta. Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii. Perfecta pentru o zi de post si nu numai! Daca nu e post si doriti mai multe calorii .....adaugati...
Trandafirata
Speli petalele de trandafiri apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra ,sa ramana acoperite. Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile...
Pasta de dovlecei
Sfatul lui Jamie: "Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi." Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, ...
Dulceata si gem de caise
DULCEATA DE CAISE: Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam...
Dulceata de catina
Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba...
Rulouri de peste cu legume la cuptor
Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime. Presaram feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem pe servete de hartie. Ceapa, ardeiul si...
Inimioare din biscuiti
Macinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem si ciocolata topita. Amestecam bine. Daca nu s-a legat cum trebuie , mai adaugam lapte. Trebuie sa...
Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti
Jeleul: Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate....
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt,tijele taiate rondele mai lungi si cateva felii din partea alba , tocate cuburi mai mari. Punem totul intr-un bol si amestecam bine. Spalam si sterilizam borcanele, apoi le umplem cu amestecul de...
Sirop de catina
Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute , ajutandu-ne de o furculita si ...cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il...
Pere caramelizate cu frisca
Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga coniacul, si dupa inca...
Rulouri de pangasius cu dovlecei
Spalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la tigaie in putin ulei,1-2 minute cat sa se inmoaie putin. Taiem pestele in bucati mai mici. Asezam...
Salata de morcov cu rosii cherry si crutoane
Curatam si spalam morcovul, apoi il taiem in bastonase subtiri. Tijele de telina le taiem in bucati mai mari, iar frunzele le tocam marunt. Rosiile cherry, le taiem in doua sau in 4. Punem totul intr-un bol. Saram dupa gust , adaugam zeama de lamaie si stropim cu...
Tortilla con verduras
Punem intr-o tigaie uleiul si legumele congelate si le lasam 7-8 minute, pe foc, pana se inmoaie.Batem foarte bine ouale cu sare si piper si le adaugam peste legume. Peste tigaie asezam un capac si lasam tortilla 6-7 minute ,fara sa o intoarcem. Fiti fara grija,datorita capacului,se va...
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava. Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe si il tocam...
Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei
Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari. Vanata se poate lasa si cu coaja. Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam. Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele. Adaugam...
Tarte cu caise si crema de lamaie
Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il intepam apoi din loc in loc,cu...
Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar
Carnea de porc, taiata in bucati mai mici,o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. O scoatem si o lasam deoparte. In aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate feliute si le lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin. Punem inapoi bucatile de carne, turnam...
Carne de porc cu legume la gratar
Carnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine gratarul si frigem carnea si legumele curatate de coaja si taiate in felii. Rosiile le frigem intregi....
Tarta racoroasa cu piersici
Pentru blat: Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu...
Pui cu arpagic si ciuperci
Portionam carnea de pui, o saram , piperam si apoi o prajim in ulei incins. Separat in 3-4 linguri ulei ,calim morcovul taiat rondele, ciupercile taiate felii si arpagicul. Cand s-au inmuiat de ajuns, adaugam rosiile tocate cuburi, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul...
Pate de ficat cu ciuperci
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta...
Pere fierte in vin
Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin. Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,...
Orez cu lapte pe frunze de nuc
Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa. Punem laptele cu zaharul la fiert. Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez. Cand este gata,oprim focul...