Pate de ficat cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2010 | 6337 vizualizari

 

Acest pate a mai fost facut si de Ana ,care a vazut reteta la Gaby, care la randul ei s-a inspirat de la Chez Mazilique...Acum mi-a venit si mie randul ... :)))
Eu am adaugat la reteta originala si cateva ciupercute ,care au dat un gust si mai bun acestui pate aromat cu vin,busuioc si stafide. Delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficat de pui
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 30 g unt
  • 50 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sau rosu
  • 50 g stafide
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu ciuperci:

Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.

Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
 mai lasam pe foc 1-2 minute.

Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.

Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.

Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci