Bascute cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2010 | 6605 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  •  2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare, vegeta

Pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu ciuperci:

Umplutura:
Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt,ceapa si
usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri.
Se calesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga  rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:
Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu :cascavalul, untul, faina, laptele ,sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt.
Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:
Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure  de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite.

Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]