Pasta de dovlecei

de Julie in Jamie Oliver, 5 Aug 2010 | 39192 vizualizari

 

Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de " pasta de dovlecei" asa ca am pus-o imediat in aplicare!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  si ardeiul iute tocat foarte fin,  timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja  si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare  5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile  care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:
"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita sau amestecata cu paste."

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Yorkshire Puddings