Compot de caise

de Julie in Sirop / Compot, 8 Aug 2010 | 7389 vizualizari

 

reteta usor de preparat de compot

 

INGREDIENTE

  • Pentru compot avem nevoie de:
  • caise mai tari, nu foarte coapte
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.

In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.

Se pun borcanele in cuptorul aragazului,pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.

Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

08.08.2010, 21:45

Rocsi, merci! Laly, va servesc pe toate cu drag! Doar pentru voi l-am facut,nu?! Camara se poate umple iar! Mai sunt atatea fructe care inca nu s-au copt!

mena29 1

09.08.2010, 10:52

Un borcan e pentru mine?

Julie 1

09.08.2010, 15:40

Normal! Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine in conserva pentru prajituri