Dulciuri cu Georgiana

4

Bucataras
grozav

CRAIOVA

Bucataras din 20.04.2015

RETETE297
PRIETENI217
Retete / Dulciuri

Tort cu ricotta si fructe de padure

In Torturi la 2 Ian 2016

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine, turnam compozitia intr-o...

Nuci umplute cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 2 Ian 2016

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru o ora. Intre timp facem crema.Am pus pe foc laptele,zaharul si ciocolata,amestecand pana s-au...

Fursecuri cu ciocolata si caramel

In Dulciuri la 29 Dec 2015

Pentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos. Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul si cele 2  linguri de lapte. Adaugam apoi faina si cacaoa.Lasam la rece 1 ora. Formam bilute,...

''Cetatea Cristinei''

In Torturi la 29 Dec 2015

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite,apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand...

Desert chec cu nuci si rahat

In Prajituri la 28 Dec 2015

Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de...

Rulouri cu ciocolata si alune

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina.Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte. Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si...

Fursecuri cu ciocolata si alune

In Prajituri la 6 Noi 2015

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si esenta de portocale, apoi adaugam ciocolata topita. Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Amestecam cele 2 compozitii, apoi adaugam pepitele de ciocolata si alunele tocate. Compozitia este mai...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 6 Noi 2015

Ungem un vas termorezistent cu putin unt. Frecam untul la temperatura camerei cu ouale, zaharul pudra si un praf de sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Adaugam esenta si amestecam bine. Turnam compozitia in vasul termorezistent.Deasupra asezam felii de pere, apoi presaram...

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

In Prajituri la 30 Aug 2015

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si  cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri de crema de ciocolata, amestecand bine. Inpartim compozitia in 2 parti. Intindem bine fiecare jumatate pe cate o folie si dam la rece. Frecam spuma untul cu zaharul pudra,adaugam...

Brownie cu crema de branza

In Prajituri la 1 Aug 2015

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si sarea pana cresc in volum si devin spumoase. Adaugam ciocolata topita in fir subtire mixand in continuare, apoi nucile taiate , biscuitii maruntiti si apoi faina. Amestecam totul bine pana obtinem o compozitie fluida. Turnam compozitia in...

Briose cheesecake

In Prajituri la 28 Iul 2015

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o bucatica din compozitia de biscuiti , ridicand putin marginile.Am introdus tava la frigider. Am mixat frisca adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra.Eu am avut frisca Pilos...

Strudel cu branza si visine

In Dulciuri la 27 Iul 2015

Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei.Amestecam branza cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat.Visinele se amesteca cu 3-4 linguri de zahar. Ungem cu unt fiecare foaie de placinta.Asezam 3-4 foi , una peste alta.Pe  latura lunga asezam amestecul de branza ,...

Budinca de paste cu branza dulce

In Dulciuri la 27 Iul 2015

Fierbem pastele in apa cu sare. Cat timp sunt pastele la fiert amestecam bine  ouale cu zaharul, adaugam branza , smantana si laptele.Amestecam bine. Scugem pastele de apa fiebinte si le trecem pe sub un jet de apa rece. Amestecam pastele cu compozitia de branza,oprind cateva linguri,...

Prajitura cu bilute de branza si cocos

In Prajituri la 11 Iul 2015

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei nuci.Asezam bilutele intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu unt. Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia.Galbenusurile...

Chec la tava cu visine

In Prajituri la 11 Iul 2015

Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand...

Prajitura cu caise si iaurt

In Prajituri la 7 Iul 2015

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Frecam galbenusurile cu uleiul.Peste albusurile spuma adaugam iaurtul, apoi galbenusurile amestecand usor.Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 3 Iul 2015

Reteta de preparare a papanasilor Am batut oul cu zaharul si zaharul vanilat.Am adaugat urda,grisul si faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja rasa de lamaie.Am modelat papanasii si i-am prajit in uleiul incins. I-am servit cu smantana si dulceata de visine.

Prajitura cu visine, iaurt si cacao

In Prajituri la 2 Iul 2015

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste albusurile spuma adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu...

Pandispan cu visine si fulgi de ciocolata

In Prajituri la 21 Iun 2015

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Adaugam galbenusurile si apoi faina amestecand usor.Dupa ce am incorporat toata faina adaugam esenta si fulgii de ciocolata. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de...

Prajitura "Pacatul dulce"

In Prajituri la 20 Iun 2015

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30-45 minute tinand...

Prajitura cu bezele si caramel

In Prajituri la 20 Iun 2015

Pentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si zaharul.Lasam putin sa se raceasca apoi adaugam pe rand ouale si amestecam bine. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam peste compozitia de ciocolata.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul...

Prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 16 Iun 2015

Spalam visinele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem intr-un vas pe foc  ciocolata alba rupta bucati impreuna cu 120 g unt. Lasam pana se topesc. In alt vas topim ciocolata cu lapte cu 120 g unt. Lasam compozitiile sa se raceasca. In compozitia cu ciocolata alba punem 3...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 16 Iun 2015

Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar. Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Umplem fiecare borcan cu aceasta zeama si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o cratita...

Prajitura rapida cu cirese

In Prajituri la 14 Iun 2015

Ungem un vas cu unt, asezam ciresele fara samburi si peste ele turnam o cescuta de zahar. Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si apoi esenta. Asezam compozitia usor cu lingura peste cirese si introducem in cuptorul incins...

Braduti din biscuiti si ciocolata

In Prajituri la 5 Iun 2015

Mai intai maruntim  biscutii si nucile. Eu i-am dat  prin masina de macinat nuci. Punem pe  foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar...

Tort ceas

In Torturi la 28 Mai 2015

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus...

Tort aniversar

In Torturi la 22 Mai 2015

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor. Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia...

Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

In Torturi la 21 Mai 2015

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se...

Rulada cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 15 Mai 2015

Mai intai dam merele pe razatoare si le calim cu zaharul si scortisoara pana nu mai sunt zemoase. Facem budinca din praful din plic 400 ml lapte si 2 linguri de zahar conform indicatiilor de pe plic. Batem spuma cele 4 albusuri cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se topeste....

Snickers

In Prajituri la 15 Mai 2015

Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la cuptor pana are o culoare...

Afisate 151 - 180 din 188 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]