Chec la tava cu visine

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 11 Iul 2015 | 44386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani si jumatate zahar
  • 2 cani si jumatate faina
  • 10 linguri apa
  • 1/2 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • 500 g visine fara samburi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava cu visine:

Intr-un ibric amestecam cele doua cani si jumatate de zahar cu 10 linguri apa. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Intre timp mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Peste albusurile spuma turnam siropul fierbinte (direct de pe foc) putin cate putin mixand continuu.

Separat frecam galbenusurile cu  uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Adaugam treptat faina si praful de copt amestecand usor.

Turnam trei sferturi din compozitie in tava aragazului in care am pus hartie de copt.

In compozitia ramasa adaugam  2-3 linguri de cacao amestecand bine. Turnam in tava si compozitia cu cacao, apoi cu coada unei furculite amestecam usor cele 2 compozitii din tava.

Deasupra asezam visinele si introducem tava in cuptorul incins. Coacem aproximativ 45-50 minute,facem si testul cu scobitoarea.

Taiem prajitura rece si o servim pudrata cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

Iese foarte buna si fara praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun