Fursecuri cu ciocolata si caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 29 Dec 2015 | 3234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g zahar pudra
  • 120 g unt
  • 40 g cacao
  • 120 g faina
  • un ou
  • 2 linguri lapte
  • 75 g zahar
  • 100 ml smantana de gatit
  • ciocolata maruntita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si caramel:

Pentru caramel: caramelizam cele 75 g zahar, adaugam cele 100 ml smantana de gatit si lasam pe foc pana se formeaza un sos dens si cremos.

Frecam untul spuma, adaugam zaharul pudra, galbenusul si cele 2  linguri de lapte. Adaugam apoi faina si cacaoa.Lasam la rece 1 ora.

Formam bilute, le turtim putin intre degete,apoi le tavalim prin albusul batut, prin ciocolata maruntita si le asezam in tava in care am pus hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 10-15 minute. Scoatem tava din cuptor si apasam cu o lingurita fiecare fursec, facand o mica adancitura.

Dupa ce s-au racit umplem fiecare adancitura cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor