Snickers

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 15 Mai 2015 | 8474 vizualizari

 

Snickers este prajitura preferata a intregii familii.Este minunata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata un praf de copt
  • 3 linguri amidon
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 300 g nuci maruntite un pachet margarina
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la cuptor pana are o culoare aramie.

Pentru crema: se caramelizeaza 5 linguri zahar, se adauga treptat margarina taiata bucati. Dupa ce s-a topit toata margarina se adauga cele 6 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar. Se amesteca energic pe foc. Se adauga si nuca amestecand continuu. Cand se leaga crema sa da la o parte de pe foc lasandu-se sa se raceasca.

Peste blat turnam ciocolata alba topita pe foc cu 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a intarit ciocolata alba se pune crema de caramel, iar peste crema, ciocolata cu lapte topita cu 3 linguri de ulei.

Se taie dupa ce s-a intarit ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta