Briose cheesecake

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 28 Iul 2015 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar vanilat
  • 2 linguri iaurt gras
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 nectarine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cheesecake:

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o bucatica din compozitia de biscuiti , ridicand putin marginile.Am introdus tava la frigider.

Am mixat frisca adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra.Eu am avut frisca Pilos care nu este dulce.Am amestecat frisca batuta cu crema de branza .

Am pus 5 g de gelatina la inmuiat , apoi am pus gelatina  putin  pe foc.

Am amestecat gelatina cu 2 linguri mari de iaurt (Cedra am avut in casa) si apoi cu frisca amestecata cu crema de branza.Am introdus vasul la frigider.

Dupa 20 minute am pus crema in formele de briose peste biscuiti.Am introdus din nou la frigider.

Am caramelizat 100 g zahar, am pus apoi 50 ml apa lasand sa fiarba pana s-a topit caramelul intarit.Am adaugat nectarinele taiate bucatele si am mai lasat pe foc cateva minute.

Dupa ce s-au racit , am asezat nectarinele peste crema de pe briose.

Eu nu am pus dar este necesara putina gelatina si in nectarinele caramelizate.

Si cum eu ador murele , am pus pe cateva briose dulceata de mure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

29.07.2015, 20:30

Ce delicioase si frumusele

Bya Ralu 1

01.08.2015, 17:00

Gicuta 1

10.08.2015, 11:42

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine