Dulciuri cu Georgiana

4

Bucataras
grozav

CRAIOVA

Bucataras din 20.04.2015

RETETE297
PRIETENI217
Retete / Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

In Prajituri la 10 Iul 2016

Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem tava la cuptor pana pregatim blatul. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 20 Mai 2016

Topim untul cu ciocolata. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Peste oua adaugam ciocolata topita cu untul, apoi faina si amestecam bine. Turnam compozitia in tava de tarta in care am pus hartie de copt.Introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de...

Briose cu ciocolata si merisoare

In Dulciuri la 7 Mai 2016

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, apoi iaurtul mixand in continuare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt,apoi fulgii de ciocolata si merisoarele. Punem compozitia in formele de briose si introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc usor....

Placinta cu mere (de post)

In Prajituri la 6 Mai 2016

Cernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si margarina moale,nu topita.Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul in folie si...

Brownie cu mascarpone si caramel

In Prajituri la 3 Mai 2016

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem compozitia in tava(35/35 cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru...

Napolitane cu rahat (de post)

In Prajituri la 21 Apr 2016

Am dat rahatul prin masina de tocat carne.Am ras coaja de la  cele doua lamai,apoi am curatat partea alba a lamailor si restul am tocat la robot. Am pus pe foc rahatul impreuna  cu coaja rasa si lamaile maruntite. Cand s-a inmuiat rahatul am adaugat treptat margarina...

Briose cu Finetti

In Dulciuri la 21 Apr 2016

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si apoi iaurtul mixand in continuare.Amestecam si faina impreuna cu praful de copt. Punem compozitia in formele de briose. In fiecare forma adaugam o lingurita de Finetti.Introducem im cuptorul preincalzit pana...

Prajitura mea Rocky Road

In Prajituri la 20 Apr 2016

Maruntim biscuitii.Taiem bezelele bucati mai mici.Topim ciocolata cu untul.Amestecam caramelele maruntite cu ciocolata topita. Amestecam biscuitii, alunele, bezelele si ciocolata topita cu untul.Rasturnam aceasta compozitie intr-un vas in care am pus folie de aluminiu.Intindem uniform...

Prajitura cu branza, ciocolata si capsuni

In Prajituri la 20 Apr 2016

Macinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi presam bine biscuitii in tava. Introducem tava la rece. Mixam albusurile spuma cu zaharul.Mixam branza cu praful de budinca de vanilie,apoi adaugam galbenusurile.Mixam bine.Adaugam si albusurile...

Foietaj cu branza

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Pentru umplutura amestecam branza cu ouale, zaharul,vanilia si putina sare. Taiem bucati  din aluatul decongelat si le asezam in formele de briose, apasand putin aluatul pentru a-l aseza bine in  forma de briose. Peste aluat punem compozitia de branza si introducem in cuptorul...

Chec din albusuri cu nuci, rahat si ciocolata

In Dulciuri la 8 Apr 2016

Am mixat albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare, apoi iaurtul amestecand usor, treptat faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie, nucile maruntite, rahatul taiat si chipsurile de...

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

In Dulciuri la 5 Apr 2016

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa fie tare.Introducem la rece 15-20 de minute. Formam bilute din aluat si le asezam in tava in care...

Biscuiti Deliciu

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Faramitam biscuitii. Asezam in forma de briose folie de aluminiu.Amestecam fructele confiate, alunele, migdalele, caju, biscuitii.Punem in fiecare forma de briose o lingura cu varf din acest amestec.Topim ciocolata cu putin unt si o punem peste amestecul din formele de briose.Lasam la rece peste...

Prajitura cu branza si zmeura

In Prajituri la 1 Apr 2016

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar).  Am amestecat branza de vaci (eu am avut Pilos-branza de vaci pt prajituri la 1kg) cu praful de...

Tortul meu Snickers

In Torturi la 28 Mar 2016

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci , amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus...

Biscuitii mei florentini

In Dulciuri la 27 Mar 2016

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi  zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si adaugam fructele confiate, migdalele felii si lingura de  faina,Amestecam bine.Lasam sa se racoreasca putin apoi luam cu lingura din compozitie si punem...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 19 Mar 2016

Pentru aluat am framantat margarina cu faina amestecata cu praful de copt, am adaugat ouale,laptele, putina sare si coaja de lamaie framantand in continuare cu mana.Am acoperit aluatul cu folie si l-am lasat la rece  peste noapte. Se poate lasa la rece si cateva ore. Pentru umplutura am...

Pandispan trandafir

In Prajituri la 17 Mar 2016

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final esenta. Eu am avut oua de tara si compozitia a iesit foarte galbena. Impartim compozitia in doua.Intr-una...

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam 100 g zahar mixand in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Peste ouale mixate adaugam ciocolata topita cu untul si apoi faina.Asezam hartiutele in tava de briose si turnam compozitia in cele...

Ciocolata in foietaj

In Dulciuri la 6 Mar 2016

Intindem foaia de aluat decongelata. Asezam o ciocolata peste foaia de aluat astfel incat in lateralele ciocolatei sa ramana aluat cat are latimea ciocolata.Taiem lateralele de aluat fasii si le impletim peste ciocolata.Facem la fel si cu restul de aluat. Restul de aluat a ramas mai ingust si...

Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

In Dulciuri la 5 Mar 2016

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare.Am adaugat apoi iaurtul amestecand usor, treptat faina amestecata cu praful de copt si la final esenta de vanilie. In fiecare tava am pus...

Briose cu ciocolata si migdale

In Dulciuri la 12 Feb 2016

Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam si uleiul mixand in continuare,apoi iaurtul, smantana,  faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Omogenizam bine adaugand si esenta, apoi chipsurile de...

Desert prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 1 Feb 2016

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust. Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte...

Cozonac cu aroma de portocala

In Dulciuri la 30 Ian 2016

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata faina in vas de la inceput, punem jumatate , restul adaugam pe parcurs. Incalzim laptele, topim...

Pariziene cu mere

In Dulciuri la 30 Ian 2016

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai...

Prajiturele cu ciocolata si caramele

In Dulciuri la 27 Ian 2016

Am amestecat untul moale cu zaharul, mierea si oul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata si caramelele maruntite. Eu am avut chipsuri de ciocolata si caramele cu lapte pe care le-am maruntit. Cu ajutorul unei lingurite am pus gramezi mici...

Gogosi cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Ian 2016

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca. Am cernut faina intr-un vas mai incapator, am frecat putin galbenusurile si am batut spuma albusurile. Am incalzit putin...

Impletitura cu Finetti

In Dulciuri la 21 Ian 2016

Cernem faina intr-un vas incapator. Facem maiaua amestecand drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca. Incalzim laptele,adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.Peste laptele caldut adaugam coaja rasa de la portocala....

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Ian 2016

Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca faina,amidonul,sarea si praful de copt.Se amesteca cele doua compozitii , adaugand si vanilia.Se framanta un aluat...

Islere cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 3 Ian 2016

Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece ,intindem coca.nu foarte subtire si taiem cercuri mici.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.Asezam...

Afisate 121 - 150 din 188 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]