Desert placinta cu iaurt

de Doinavar in Prajituri, 8 Feb 2013 | 302527 vizualizari

 

Nemaipomenita! Am incercat prima oara si mi-a iesit la fix, mult mai bine decat ma asteptam. Cu aceasta ocazie “am inaugurat” noul vas ceramic si nu s-a lipit absolut deloc. Super!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 400 g foi de placinta subtiri
  • 2 iaurturi de 140 g (Danone)
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 6 linguri zahar pentru sirop
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 10 ml esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:

Intr-un castron frecati zaharul (o cana) cu ouale pana la omogenizare, adaugati treptat uleiul pana se incorporeaza, apoi adaugati iaurturile, praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Adaugati 5 ml esenta de rom si omogenizati compozitia. Rupeti foile de placinta in bucati potrivite (pastrati una pentru pus in tava) si introduceti-le in castronul cu compozitia, incorporandu-le bine cu furculita. Ungeti tava cu o lingurita de ulei, asezati o foaie de placinta in tava  (a mea are 22×23 cm), ridicand-o la margini si turnati compozitia. Puteti folosi si un vas de sticla termorezistenta de orice forma. Dati placinta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45-50 minute, pana se rumeneste.

Intre timp preparati siropul de zahar ars: puneti cele 6 linguri de zahar la ars, la foc mic, nu-l ardeti prea tare, apoi adaugati 200 ml apa clocotita si amestecati pana se dizolva bine zaharul. Turnati in sirop 5 ml esenta de rom. Scoateti placinta din cuptor si turnati incet siropul pe toata suprafata, pana intra tot in placinta. Dupa ce s-a racorit am rasturnat-o pe un fund de lemn si am taiat-o in bucati. Mie mi-au iesit 16 portii de placinta mari si pufoase, aromate si gustoase.

TIPS-URI

1

Am folosit oua de la gainile mele si a iesit galbena, galbena.

2

Acum, dupa ce am facut-o (mintea romanului de pe urma) m-am gandit ca ar fi mers si niste stafide sau bucatele de rahat de diferite culori, jeleuri sau chiar bucatele de fructe proaspete, din compot, dulceata, etc. Dar este buna si asa, puteti sa o faceti mereu altfel, in diferite combinatii, pentru cei dragi. Va vor iubi si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (30)

andaglevesanu 1

03.02.2014, 20:19

cantitatea de ulei e prea mare ....trebuie redus uleiul ....iese prea uleioasa

iry-gabriela 1

16.12.2014, 22:36

kytz 1

11.10.2017, 17:15

Abia aștept să o fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

pe 28.03 la 10:56

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

pe 28.03 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si sos caramel