Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 21 Mai 2015 | 16338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 10 g gelatina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g smantana
  • 300 g iaurt
  • 500 g visine congelate sau proaspete
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca:

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare.

Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se inmoaie.

Batem smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta.

Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinile tavalite prin razatura de ciocolata.Impingem putin visinile in crema apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel.Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi.

Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac.

Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara