Cu toate ca mie nu imi place nuca de cocos, doream de mult timp sa incerc aceasta prajitura pentru restul familiei. Am gasit mai mute variante si am citit ca este adorata de copii.Intradevar fetitei mele i-a placut foarte mult. Eu m-am oprit la varianta de mai jos. Mi-ar fi placut sa o combin si cu visine, dar pentru ca fetita mea nu mananca prajituri cu fructe am renuntat la idee.
Bilute de branza si cocos
Blat
Glazura
Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei nuci.Asezam bilutele intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu unt.
Pentru blat batem albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si romul.Adaugam galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam aceasta compozitie peste bilutele de cocos.Introducem tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute.
Pentru glazura punem pe foc toate ingredientele pana se topeste ciocolata.Peste prajitura rece turnam glazura calduta.
Prajitura se taie rece.
1
Eu am folosit branza de patiserie care este mai uscata .
2
Am dublat cantitatile pentru ca am facut intr-o tava mare.
3
Tava a fost totusi prea mare pentru ca blatul nu mi-a ajuns sa acopar toate bilutele.