Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI308
Retete / Aperitive / Garnituri

Langosi

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2014

Punem drojdia intr-o canita, adaugam 1 lingurita de zahar, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, zaharul ramas, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.  Acoperim vasul cu...

Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2014

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini. Daca...

Empanadas cu pui si pasta de avocado

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2014

Aluat: Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2013

Spalam cartofii, dar nu ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute. Ii scurgem apoi de apa, ii curatam si ii taiem feliute. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam un strat de cartofi, presaram cascaval, punem putina...

Bruschete cu sardine

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2013

Feliile de paine le rumenim in toaster. Frecam feliile de paine cu catelul de usturoi, apoi le taiem in trei. Scurgem uleiul de pe sardine, apoi punem bucatele de peste pe feliile de paine. Servim imediat. Pofta buna!

Cartofi Dauphinoise (2)

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2013

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute. Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute. Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2013

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele. Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute. Punem ouale intr-un bol, adaugam putina sare, un praf de piper si batem bine. Luam apoi fiecare feliuta de dovlecel, o dam prin faina,...

Saratele cu Ceva Fin Delaco

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Faina amestecata cu praful de copt o cernem intr-un vas. Adaugam untura, crema de branza cu smantana, cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, smantana, sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatului obtinut ii dam forma de bila, il invelim in folie...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2013

Intr-un vas punem faina, praful de copt si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo untura, uleiul, apa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios (posibil sa mai adaugam putina apa sau faina). Intindem aluatul obtinut pe masa infainata si il taiem patratele. Ungem...

Porumb picant

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 4stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim. Punem apa cat sa se acopere totul...

Bruschete cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Am rumenit feliile de paine in toaster. Rosiile le-am spalat, le-am taiat cubulete, am pus lingurita de ulei peste ele, presarat putina sare si  am amestecat. Feliile de paine le-am taiat in doua, am uns fiecare felie cu cate o lingurita de pesto, apoi am asezat cubuletele de rosii....

Placinte cu cartofi sau varza

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2013

Aluat: cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam. Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2013

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa. Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia. Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum...

Foietaj cu muschi file si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2013

Lasam foietajul sa se dezghete, apoi il taiem in doua si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Asezam o foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam feliutele de muschi file si presaram cascavalul dat pe razatoarea cu...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2013

Cartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja. Intr-un bol punem ouale, smantana, laptele, putina sare si piper si...

Foietaj cu piept de pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2013

Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete. Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori. Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii. Punem ciupercile la scurs, apoi le tocam marunt. Pieptul de pui l-am spalat, l-am curatat si l-am taiat...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 3 stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim. Punem apa cat...

Cartofi Dauphinoise

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Cartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul preincalzit. Am amestecat din cand in cand si i-am lasat pana s-au rumenit foarte usor. Apoi am pus...

Cartofi prajiti cu ou

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Curatam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta amestecand din cand in cand. Cand cartofii sunt aproape gata, spargem oul peste ei, presaram putina...

Crenvusti in aluat de paine

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Trebuie sa ne rezulte un aluat nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam...

Cartofi natur

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2013

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert 30-40 de minute. Apoi ii incercam cu o furculita si daca sunt fierti se strecoara de apa. Intr-o tigaie punem untul, iar cand acesta s-a topit adaugam cartofii si ii lasam...

Chiftelute de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2013

Curatam cartofii de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un bol punem cartofii razaliti, usturoiul pisat,ouale, faina, cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana obtinem o pasta. Cu mainile infainate...

Mamaliguta in straturi

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2013

Taiem ceafa marunt si o punem sa se rumeneasca intr-o tigaie de ceramica. Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem apa pentru mamaliguta la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de...

Langosi cu cas si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.  Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa...

Omleta la cuptor cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2013

Cutaram si spalam cartofii, apoi ii taiem cubulete. Punem o tigaie de ceramica la incins cu putin ulei in ea, si rumenim cartofii pe ambele parti. La final presaram putina sare, apoi ii scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Intr-un bol punem ouale, crema de...

Rondele de cartofi cu miez de lapte, cascaval si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

Spalam bine cartofii si ii taiem in felii groase de aproximativ 1 cm. Ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si putin ulei, ii condimentam cu sare, piper, patrunjel uscat si boia dulce. Dam tava la cuptor, la 200 grade C pentru 25-30 de minute. Bucatelele de miez de lapte le...

Rulada cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2013

Prima data pregatim clatitele. Curatam apoi cepele, le  spalam si le tocam marunt. Ciupercutele se pun la scurs, apoi se paseaza cu blenderul sau se toaca marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam pasta de rosii,...

Gustare rapida cu miez de lapte si prosciutto crudo

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2013

Intr-o tigaie (fara pic de ulei in ea) punem la prajit feliutele de paine. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si pe cealalta. Le punem pe o farfurie, le stropim cu ulei de masline, punem feliutele de prosciutto, presaram oregano iar deasupra punem cate o bucatica de miez de lapte....

Empanada cu rosii, ardei si ton

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana...

Placinta cu spanac si urda

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2013

Spanacul congelat se fierbe, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoasre. Inainte sa il tocam il scurgem in maini. Punem spanacul intr-un vas, adaugam urda, ouale, patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust si omogenizam. Foaia de placinta se intinde, apoi se pune intr-o tava tapetata cu...

Afisate 1 - 30 din 49 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]