Foietaj cu piept de pui si legume

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2013 | 10945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (eu am avut galben dar putem pune unul rosu pentru a da culoare frumoasa)
  • jumatate conserva ciuperci (200 g)
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita patrunjel uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu piept de pui si legume:

Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete.

Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori.

Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii.

Punem ciupercile la scurs, apoi le tocam marunt.

Pieptul de pui l-am spalat, l-am curatat si l-am taiat cubulete.

Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins, apoi punem ceapa, ardeiul si lasam sa se inmoaie.

Adaugam apoi ciupercile si lasam legumele sa se caleasca impreuna pentru 5 minute.

Am adaugat apoi pieptul de pui, am dat focul incet si am amestecat pana acesta s-a facut.

Am oprit focul, am adaugat patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.

Dupa ce umplutura sa racit, am adaugat smantana, ouale, inca un praf de sare si am omogenizat.

Bucata de foietaj am taiat-o in 2 si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat prima foaie intinsa, am pus umplutura si am acoperit cu ce-a de-a doua foaie.

Am intepat din loc in loc cu furculita, apoi am "lipit" marginile cu ajutorul furculitei.

Am uns foaia de deasupra cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Am lasat sa se raceasca apoi am taiat-o si am servit-o.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete din foietaj, cu de toate