Placinte cu cartofi sau varza

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2013 | 5820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Umplutura 1:
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Umplutura 2:
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi sau varza:

Aluat: cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura 1: se toaca ceapa marunt si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei.

Cand devine sticloasa adauga varza tocata marunt,  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca bine.

O lasam sa se raceasca.

Umplutura 2: curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si  piper.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Cum procedam: dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 12-14 bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand bine marginile.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un servestele pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi sau varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi