Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.
Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.
Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia.
Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum pesmetul.
Adaugam smantana si incepem sa framantam bine aluatul timp de 5 minute.
Acoperim apoi vasul si il lasam sa se odihneasca 15 minute.
Impartim aluatul in 4 bucati.
Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.
Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.
Taiem foaia in fasiute inguste folosind cutitul.
Ungem apoi foaia cu oul batut cu un praf de sare si presaram peste unele susan, peste altele oregano uscat (eu am combinat susanul cu oregano, au iesit super!) apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Se pastreaza in caserole.
Se pot servi alaturi de o bere rece.
Spor la rontait!
1
Din aceste ingrediente obtinem 4 tavi de saratele.