Placinta ciobanului

de Ksenya in Piine, 9 Iun 2015 | 5870 vizualizari

 

E rapida, e buna, e satioasa, e crocanta....e......e...va las pe voi sa continuati :)

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 5 grame drojdie proaspata
  • 1 varf cutit sare
  • 200-250 ml apa calda
  • Umplutura
  • 350 g branza vaci
  • 500 g telemea de oaie sarata data prin razatoarea mare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Pornim cuptorul la 180 grade.

1.In apa se dizolva drojdia

2. Faina se cerne si se adauga sarea,se amesteca si se adauga uleiul.

3.Peste faina se adauga drojdia cu apa si se formeaza o coca elastica.

4.Se lasa la dospit minim o ora.

5.Se formeaza 5 bile.

6.Fiecare bila se intinde subtire pe o planseta presarata cu faina.

7.Se taie in forma de floarea soarelui in 4- 6-8 petale in functie cat de multa branza  doriti  si se unge cu ulei.

8.In mijloc se intinde compozitia formata din branza  si  telemeaua de oaie.

9 Se acopera cu o petala sau doua ,apoi iarasi o ungem cu ulei si intindem din nou compozitia din branza....procedam la fel pana terminam petalele.

10.Ungem placinta cu ulei si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt o dam la cuptor pentru 20 minute pana placinta se rumesneste usor.

 

Se servescte calda sau rece  dupa preferinte .

TIPS-URI

1

crusta e crocanta daca o servim imediat dupa ce s-a racit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)