Conopida gratinata

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 30 Apr 2013 | 28445 vizualizari

 

Un pranz usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 3 oua
  • 250 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • 4 codite de ceapa verde
  • 3 fire de patrunjel proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare.

O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in ea).

Dupa ce s-a fiert se pune la scurs intr-o strecuratoare.

Cacavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, 3 linguri de cascaval, catei de usturoi pisati, sare, un praf de piper, patrunjelul verde tocat fin si coditele de ceapa verde taiate marunt. Omogenizam.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam conopida, presaram putina sare si patrunjel uscat deasupra, turnam sosul de iaurt cu oua apoi acoperim cu un strat de cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui iaurtul grecesc cu smantana.

2

In locul patrunjelului proaspat puteti folosi marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de cartofi cu branzeturi