By Ioana (e-Retete)
Pentru 40 de cornulete avem nevoie de:
Umplutura:
Decor:
Intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).
Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.
Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini).
Pentru umplutura amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare.
Impartim apoi aluatul in 4 bucati.
Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.
Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica, punem umplutura de-a lungul si rulam cu grija.
Taiem foaia in bucatele de aproximativ 3 cm.
Coacem cornulete la foc portivit pana se rumenesc usor pe talpa.
Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!
Dupa ce le scoatem din cuptor le trecem fierbinti prin zahar pudra (eu le-am trecut prin zahar pudra inainte de servire).
Sa aveti pofta!
1
Aluatul NU contine zahar!
2
La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!
3
Daca nu doriti sa puneti nuca in umplutura atunci folositi o dulceata tare, gen magiun(silvoita), pentru ca umplutura sa nu curga in tava.