Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas mai mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.
Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar.
Restul zaharului il amestecam cu galbenusurile si apoi turnam incet compozitia de...
Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam.
Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia.
Adaugam sarea, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa...
Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.
Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.
Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.
Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi....
Spalam si curatam legumele. Ceapa o taiem marunt, ardeiul si cartofii ii taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o oala punem putin ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Apoi adaugam morcovul si ardeiul si...
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura.
Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi...
Crema de ciocolata alba: topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi.
O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt.
Se da la frigider pana pregatim bezelele.
Bezele: mixam...
Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, ness-ul, praful de copt apoi le trecem printr-o sita.
In alb vas punem margarina la temperatura camerei, zaharul, praful de sare si mixam foarte bine.
Adaugam apoi oul si omogenizam.
Adaugam amestecul de faina cu cacao, ness si praf de copt, nuca...
Aluat: cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfarmata si putina apa calduta.
Lasam sa dospeasca drojdia (vreo 10 minute), apoi adaugam sarea si uleiul de masline si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.
Dupa ce am framantat lasam...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Cutaram si spalam cartofii, apoi ii taiem cubulete.
Punem o tigaie de ceramica la incins cu putin ulei in ea, si rumenim cartofii pe ambele parti.
La final presaram putina sare, apoi ii scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Intr-un bol punem ouale, crema de...
Pancakes: intr-un bol punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si mixam pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam uleiul, continuam sa mixam, apoi adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si...
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste.
Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra si se fac piure.
Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus.
Se da la frigider pana la servire!
Pofta buna!
Intr-un bol punem ouale, mierea, esenta de vanilie, scortisoara, laptele, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaia incinsa cu putin ulei in ea. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem friganelele...
Spalam legumele apoi taiem feliute rosia si castravetele.
Salata verde o rupem cu mana.
Punem legumele intr-o farfurie, asezonam cu sare si putin ulei (de la ton) apoi asezam bucatile de ton deasupra.
Servim imediat, pofta buna!
Cu ajutorul unei forme de fursecuri in forma de steluta am decupat clatitele americane.
Se infige cate o scobitoare in fiecare steluta apoi, cu ajutorul unui posh am pus in mijlocul fiecarei stelute cate un mot de crema de ciocolata, apoi am presarat deasupra biscuiti sfarmati sau fulgi de...
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste.
Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender si se fac piure.
Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus.
Dam crema la frigider cat timp pregatim briosele.
Briosele:...
Pieptul de pui il curatam, il spalam, il condimentam cu sare si piper apoi il punem la rumenit intr-o tigaie de ceramica fara pic de ulei.
Cat timp se face pieptul de pui, pregatim salata.
Rupem frunzele de salata, le punem intr-o farfurie, adaugam sare dupa gust si stropim cu zeama de...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare.
Intre timp pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei.
Cand devine aurie adaugam usturoiul tocat marunt, rosiile pasate cu blenderul si apa.
Condimentam cu sare, piper, cativa fulgi de chili si oregano....
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani.
Lasam sa se caramelizeze la foc mic.
Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.
Intr-un vas...
Tiramisu reţetă originală
Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.
Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.
Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.
Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.
Cand acestea s-au intarit,...
Spalam bine pieptul de pui si legumele.
Carnea o taiem cubulete, ardeiul in patratele, iar dovlecelul si vanata cu tot cu coaja le taiem in cubulete.
Legumele le condimentam cu sare, iar carnea o condimentam cu sare, piper si boia dulce.
Insiram pe betele pentru frigarui urmatoarele:...
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam apoi iaurtul si uleiul.
Faina o amestecam cu...
Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie.
Sosul bechamel : topim untul la foc mic, dam de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocolosi....
Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba.
Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea.
Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa marunt si o calim in ulei incins.
Cand devine aurie, adaugam boiaua dulce, putina sare si piper si...
Intr-un bol mai mare punem biscuitii sfarmati.
Intr-un ibric punem zaharul, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina.
Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Turnam siropul peste biscuiti (putin cate putin,s-ar putea...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare, si le lasam 10-12 minute.
Punem uleiul de masline intr-un bol mic, adaugam otetul, patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.
Spalam legumele, apoi le curatam si le taiem dupa preferinta.
Le punem intr-un bol, punem dressingul si...
Spalam bine cartofii si ii taiem in felii groase de aproximativ 1 cm.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si putin ulei, ii condimentam cu sare, piper, patrunjel uscat si boia dulce.
Dam tava la cuptor, la 200 grade C pentru 25-30 de minute.
Bucatelele de miez de lapte le...
Prima data pregatim clatitele.
Curatam apoi cepele, le spalam si le tocam marunt.
Ciupercutele se pun la scurs, apoi se paseaza cu blenderul sau se toaca marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa.
Lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam pasta de rosii,...
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste...
Chec in doua culori
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un vas mai mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar. Restul zaharului il amestecam cu galbenusurile si apoi turnam incet compozitia de...
Langosi cu cas si verdeata
Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa...
Paste alla napoletana
Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim. Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul. Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt. Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi....
Ciorba de cartofi cu leustean
Spalam si curatam legumele. Ceapa o taiem marunt, ardeiul si cartofii ii taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o oala punem putin ulei la incins, adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand din cand in cand. Apoi adaugam morcovul si ardeiul si...
Prajitura cu iaurt si cirese
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa. Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi...
Bezele cu migdale
Crema de ciocolata alba: topim ciocolata alba impreuna cu frisca pe baie de aburi. O lasam sa se raceasca, apoi o punem in vasul de la mixer si incepem sa o mixam, la viteza mica, adaugand treptat cate un cubulet de unt. Se da la frigider pana pregatim bezelele. Bezele: mixam...
Biscuiti Espresso cu Nuci
Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, ness-ul, praful de copt apoi le trecem printr-o sita. In alb vas punem margarina la temperatura camerei, zaharul, praful de sare si mixam foarte bine. Adaugam apoi oul si omogenizam. Adaugam amestecul de faina cu cacao, ness si praf de copt, nuca...
Pizza cu salam si cascaval
Aluat: cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfarmata si putina apa calduta. Lasam sa dospeasca drojdia (vreo 10 minute), apoi adaugam sarea si uleiul de masline si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Dupa ce am framantat lasam...
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Omleta la cuptor cu cartofi
Cutaram si spalam cartofii, apoi ii taiem cubulete. Punem o tigaie de ceramica la incins cu putin ulei in ea, si rumenim cartofii pe ambele parti. La final presaram putina sare, apoi ii scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Intr-un bol punem ouale, crema de...
Pancakes cu jeleu de cirese
Pancakes: intr-un bol punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam uleiul, continuam sa mixam, apoi adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia lichida si...
Spuma de piersici
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste. Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Se da la frigider pana la servire! Pofta buna!
Friganele dulci
Intr-un bol punem ouale, mierea, esenta de vanilie, scortisoara, laptele, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o tigaia incinsa cu putin ulei in ea. Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem friganelele...
Salata cu legume si ton
Spalam legumele apoi taiem feliute rosia si castravetele. Salata verde o rupem cu mana. Punem legumele intr-o farfurie, asezonam cu sare si putin ulei (de la ton) apoi asezam bucatile de ton deasupra. Servim imediat, pofta buna!
Pancakes Pops
Cu ajutorul unei forme de fursecuri in forma de steluta am decupat clatitele americane. Se infige cate o scobitoare in fiecare steluta apoi, cu ajutorul unui posh am pus in mijlocul fiecarei stelute cate un mot de crema de ciocolata, apoi am presarat deasupra biscuiti sfarmati sau fulgi de...
Briose cu spuma de piersici - Reteta nr. 250!
Spuma de piersici: mixam frisca pana se intareste. Piersicile scurse de sirop se pun intr-un blender si se fac piure. Adaugam piureul peste frisca batuta si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Dam crema la frigider cat timp pregatim briosele. Briosele:...
Salata verde cu piept de pui
Pieptul de pui il curatam, il spalam, il condimentam cu sare si piper apoi il punem la rumenit intr-o tigaie de ceramica fara pic de ulei. Cat timp se face pieptul de pui, pregatim salata. Rupem frunzele de salata, le punem intr-o farfurie, adaugam sare dupa gust si stropim cu zeama de...
Spaghete cu sos de rosii
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Intre timp pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Cand devine aurie adaugam usturoiul tocat marunt, rosiile pasate cu blenderul si apa. Condimentam cu sare, piper, cativa fulgi de chili si oregano....
Prajitura frageda cu mere si piersici
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Piersicile le lasam la scurs, apoi le taiem cubulete. Intr-o cratita punem uleiul, fructele, zaharul si mirodeniile Kotayani. Lasam sa se caramelizeze la foc mic. Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit. Intr-un vas...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust. Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema. Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra. Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea. Cand acestea s-au intarit,...
Frigarui de pui cu legume
Spalam bine pieptul de pui si legumele. Carnea o taiem cubulete, ardeiul in patratele, iar dovlecelul si vanata cu tot cu coaja le taiem in cubulete. Legumele le condimentam cu sare, iar carnea o condimentam cu sare, piper si boia dulce. Insiram pe betele pentru frigarui urmatoarele:...
Chec cu iaurt si cirese
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam apoi iaurtul si uleiul. Faina o amestecam cu...
Lasagna cu branza si verdeturi
Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie. Sosul bechamel : topim untul la foc mic, dam de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocolosi....
Ciorba de fasole rosie
Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea. Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa marunt si o calim in ulei incins. Cand devine aurie, adaugam boiaua dulce, putina sare si piper si...
Inimioare cu rom si glazura de ciocolata
Intr-un bol mai mare punem biscuitii sfarmati. Intr-un ibric punem zaharul, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Turnam siropul peste biscuiti (putin cate putin,s-ar putea...
Salata de legume cu paste
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare, si le lasam 10-12 minute. Punem uleiul de masline intr-un bol mic, adaugam otetul, patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust. Spalam legumele, apoi le curatam si le taiem dupa preferinta. Le punem intr-un bol, punem dressingul si...
Rondele de cartofi cu miez de lapte, cascaval si ceapa verde
Spalam bine cartofii si ii taiem in felii groase de aproximativ 1 cm. Ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si putin ulei, ii condimentam cu sare, piper, patrunjel uscat si boia dulce. Dam tava la cuptor, la 200 grade C pentru 25-30 de minute. Bucatelele de miez de lapte le...
Rulada cu ciuperci
Prima data pregatim clatitele. Curatam apoi cepele, le spalam si le tocam marunt. Ciupercutele se pun la scurs, apoi se paseaza cu blenderul sau se toaca marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam pasta de rosii,...
Prajiturele cu frisca si mascarpone
Blat : separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos...
Prajitura cu crema de lamaie
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...