Cum se prepara Reteta delicioasa de Supa de rosii cu galuste:
Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de...
Intr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat, omogenizam si adaugam 500 gr faina. Cele 50 grame care ne raman le vom pune doar daca e cazul,...
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata.
Adaugam orezul , apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se...
Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase.
Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam...
1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.
2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor...
Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Ultima data radem marul, caci se oxideaza cel mai repede. Stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam sare si amestecam bine.
Lasam deoparte si preparam maioneza. Amestecam cele doua galbenusuri si incepem sa turnam ulei...
Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa.
Se adauga morcovii si se mai lasa la calit 5 minute.
Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate.
Se amesteca si se adauga foile de dafin,...
Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.
Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit...
Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine.
Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10...
Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o coca omogena. Se pune aluatul intr-o folie si se lasa 3, 4 ore la frigider.
Se imparte coca in 4 parti . Se intinde o foaie nu foarte groasa ( astfel incat saratelele sa se coaca bine, sa iasa corcante ) si se taie fasii., apoi se ung cu...
Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )...
Foile :
Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei.Coacem foile la foc minim in tava tapetat cu hartie de copt si unt .Este coapta...
Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai...
Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara.
Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator :...
Blaturile :
Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm.
Crema 1, peste blat
Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale,...
Punem curmalele la hidratat timp de 2 ore.
Mixam la robot curmalele, prunele si 200 gr nuca de cocos. Eu am un blender mic, deci a trebuit sa le macin in trei reprize.
Rezulta o pasta ce poate fi usor modelata.
Formam mici bilute pe care le tavalim prin cele 50 gr nuca de cocos...
Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu.
Adaugam ciupercile taiate. Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete.
Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu...
Rosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau cu sare, piper si ieburi aromatice, lasandu-le la foc minim, in jur de 3-4 ore pe raftul de sus al aragazului....
Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie,...
Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi proceda, pun mai intai cartofii. Dam cu sare. Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa...
Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte
Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.
Se observa cum a doua zi au scazut aproape la...
Pentru blat :
Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume )....
Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece si se decojesc foarte bine. A rezultat un castron de fructe curatate de samburi si coaja si taiete...
Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru
Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am...
Pentru foi :
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si sarea. Adaugam apoi galbenusurile, amestecand pana la omogenizare si in final faina cernuta pe care o inglobam cu mare atentie.
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm ( ungem BINE cu unt si hartia de copt ). Impartim apoi aluatul...
Mai intai de toate, va recomand folosirea acestui tip de biscuiti integrali, pentru ca nu au in compozitie bicarbonat si sunt foarte gustosi. Asadar, se macina biscuitii foarte fin.
Topim untul si-l turnam peste biscuiti impreuna cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si amestecam...
Reteta delicioasa de Supa de rosii cu galuste
Cum se prepara Reteta delicioasa de Supa de rosii cu galuste: Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de...
Gogosi simple
Intr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat, omogenizam si adaugam 500 gr faina. Cele 50 grame care ne raman le vom pune doar daca e cazul,...
Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu mararul, patrunjelul si carnea tocata. Adaugam orezul , apa si uleul si omogenizam.( pentru cine foloseste carne de porc nu e necesara adaugarea uleiului ). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii, dovleceii si rosiile. Se...
Ciuperci sote cu ficat prajit
Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase. Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam...
Chec pufos aromat
1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul. 2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem. 4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor...
Salata de cruditati cu cartof copt
Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Ultima data radem marul, caci se oxideaza cel mai repede. Stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam sare si amestecam bine. Lasam deoparte si preparam maioneza. Amestecam cele doua galbenusuri si incepem sa turnam ulei...
Zacusca de vara
Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa. Se adauga morcovii si se mai lasa la calit 5 minute. Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate. Se amesteca si se adauga foile de dafin,...
Ketchup pentru paste si pizza
Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat. Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit...
Sarmale cu legume si ciuperci
Foile de varza le am de anul trecut, le-am pastrat la congelator pe timpul verii si s-au mentinut foarte bine. Curatam zarzavatul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa, taiata marunt se pune la calit in uleiul incins , adaugandu-se apoi zarzavatul, sarea si piperul. Se mai lasa 10...
Saratele cu branza si chimen
Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o coca omogena. Se pune aluatul intr-o folie si se lasa 3, 4 ore la frigider. Se imparte coca in 4 parti . Se intinde o foaie nu foarte groasa ( astfel incat saratelele sa se coaca bine, sa iasa corcante ) si se taie fasii., apoi se ung cu...
Strudel cu nuci si lamaie
Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )...
Tort cu crema de ness
Foile : Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei.Coacem foile la foc minim in tava tapetat cu hartie de copt si unt .Este coapta...
Ciulama de inimi si pipote de pui
Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai...
Placinta cu dovleac
Mai intai curatam dovleacul de coaja, se rade si se caleste impreuna cu zaharul si untul, lasandu-l pe foc pana scade, insa nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se inmoaie. Se lasa la racit. Se adauga scortisoara. Pentru prepararea foilor procedam in felul urmator :...
Tort de lamaie cu menta
Blaturile : Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm. Crema 1, peste blat Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale,...
Bomboane tip Raffaello cu nuca de cocos, curmale si prune uscate
Punem curmalele la hidratat timp de 2 ore. Mixam la robot curmalele, prunele si 200 gr nuca de cocos. Eu am un blender mic, deci a trebuit sa le macin in trei reprize. Rezulta o pasta ce poate fi usor modelata. Formam mici bilute pe care le tavalim prin cele 50 gr nuca de cocos...
Supa crema de legume
Morcovi, prazul, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu. Adaugam ciupercile taiate. Apoi ardeiul gras si cartoful taiat cubulete. Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu...
Rosii uscate pentru iarna
Rosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau cu sare, piper si ieburi aromatice, lasandu-le la foc minim, in jur de 3-4 ore pe raftul de sus al aragazului....
Toba de pui
Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie,...
Peste cu legume la cuptor
Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi proceda, pun mai intai cartofii. Dam cu sare. Peste cartofi asezam bucatile de peste si cea de-a doua ceapa...
Gogosari cu miere in otet
Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem. Se observa cum a doua zi au scazut aproape la...
Tarta cu legume si cremwursti
Pentru blat : Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume )....
Gem de piersici
Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece si se decojesc foarte bine. A rezultat un castron de fructe curatate de samburi si coaja si taiete...
Cotlet de vita la tava
Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am...
Tort Dobos
Pentru foi : Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si sarea. Adaugam apoi galbenusurile, amestecand pana la omogenizare si in final faina cernuta pe care o inglobam cu mare atentie. Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm ( ungem BINE cu unt si hartia de copt ). Impartim apoi aluatul...
Lemon Cheesecake
Mai intai de toate, va recomand folosirea acestui tip de biscuiti integrali, pentru ca nu au in compozitie bicarbonat si sunt foarte gustosi. Asadar, se macina biscuitii foarte fin. Topim untul si-l turnam peste biscuiti impreuna cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si amestecam...