Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru
Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de marinarea ei, ar fi coacerea acesteia in pungile speciale pentru friptura. Asadar, dupa ce-am condimentat carnea, se introduce in punga, inchizandu-se ermetic cu clipsul din dotare. Se inteapa cu un ac in cateva locuri in partea superioara a pungi, se aseaza intr-o tava in care am adaugat un pahar de apa ( ca sa nu se prinda ) si se da la cuptor.
Se va controla din cand in cand cu furculita daca s-a fragezit.
Cand este aproape gata, cand carnea este moale, aceasta se va scoate din punga si impreuna cu sosul format se aseaza in tava. Adaugam usturoiul verde sau uscat, in functie de anotimp, o crenguta de rozmarin si vinul.
Se mai lasa 10-15 minute pana se mai evapora din lichid si prinde o crusta.
Se poate servi cu legume la abur sau cartofi cu rosii la cuptor sau orice alta garnitura ce va place.