Ciulama de inimi si pipote de pui

de Ela68 in Pui, 12 Oct 2012 | 12411 vizualizari

 

La asta ma pricep eu cel mai bine !

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 600 gr pipote si inimi
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zeama in care a fiert carnea
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 100 ml ulei
  • 60 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de inimi si pipote de pui:

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.

Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca

Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.

Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.

 Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.

  Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.

Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.

Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.

Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.

Apoi piperul.

 Servim fierbinte,  alaturi de o  mamaliga aburinda..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de inimi si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lilik 1

12.10.2012, 17:45

deci...e grozava(imi ploua-n gura...ce pofta)

MotanLaOale 1

12.10.2012, 19:28

Ela68 1

12.10.2012, 20:00

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan