La asta ma pricep eu cel mai bine !
Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.
Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca
Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.
Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.
Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.
Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.
Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.
Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.
Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.
Apoi piperul.
Servim fierbinte, alaturi de o mamaliga aburinda..