Tarta cu legume si cremwursti

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2012 | 9436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 4-5 linguri apa
  • sare
  • 1 ceapa rosie ( sau alba )
  • 300-400 gr ciuperci proaspete
  • 400 gr amestec mexican ( am folosit congelat )
  • 6 cremwursti de pui
  • sare, piper
  • 1 ardei iute ( optional )
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 4 oua
  • 250 gr smantana
  • 200 gr cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si cremwursti:

Pentru blat :

Se amesteca bine toate ingredientele, formandu-se o coca omogena. Tapetam vasul cu pergament, apoi intindem o foaie astfel incat sa acopere fundul si peretii vasului ( eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si cu pereti inalti, fiindca a fost multa compozitia de legume ). Se lasa la frigider pana preparam umplutura.

Pentru umplutura : 

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit. Cand s-a inmuiat ( eu n-o las sa se rumeneasca ), se adauga ciupercile pe care le-am spalat, curatat si taiat felii.. Se adauga sare si piper. Se mai lasa 3-4 minute pana se mai evapora din apa continuta de ciuperci si se adauga amestecul mexican, ardeiul iute si cremwurstii taiati felii. Eu folosesc wok-ul si dau focul la maxim amestecand continuu. Ar trebui in 10 minute sa fie facute.

Ouale se bat si se amesteca impreuna cu smantana si cascavalul ras, plus putina sare.

Scoatem aluatul din frigider, il intepam cu furculita din loc in loc si-l dam la cuptorul preincalzit 10 minute. Pentru ca am folosit un vas cu peretii drepti ( deci nu special pentru tarta cu zimti pe margine ), marginile s-au lasat putin., insa nu m-a deranjat, a rezultat in final o tarta cu forma rustica.

Turnam peste blat alternativ compozitia si amestecul de ou.

 Lasam sa se coaca in cuptor , la foc mediu, aproximativ 30 minute , pana ce oul este bine inchegat.si compozitia este bine legata.

Se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si cremwursti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu branza pufoasa si verdeata