Zacusca de vara

de Ela68 in Zacusca, 27 Oct 2012 | 17125 vizualizari

 

Este o zacusca facuta cu rosii proaspete, de aceea am denumit-o "de vara". In cazul in care inlocuim sucul de rosii cu bulion putem spune ca este zacusca veritabila de pus pentru iarna, la borcan.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg vinete
  • 2,5 kg ardei capia
  • 1/2 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 600 gr rosii sau 400 gr bulion, de consistenta potrivita, nu pasta
  • 250 ml ulei
  • foi de dafin
  • piper
  • ardei iute-optional
  • sare
  • 2 linguri de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara:

Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa.

Se adauga morcovii si se mai lasa la calit 5 minute.

Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate.

Se amesteca si se adauga foile de dafin, ardeiul iute si piperul. ( eu pun piper macinat )

Rosiile se dau prin pasator si se adauga la amestecul de legume.( sau adaugam bulionul )

Ardeiul pe cre l-am pus prima data nu mi s-a parut iute, asa ca am gasit altii mai "focosi". Adaugam sare dupa gust si doua linguri de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adry88 1

28.10.2012, 10:21

place mult

Ela68 1

28.10.2012, 10:35

Cris2711 1

28.10.2012, 12:23

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca